• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Antalya’da 52 hükümlü sahilde temizlik yaptı

Antalya’da 52 hükümlü sahilde temizlik yaptı
Antalya’nın Kumluca ilçesinde Denetimli Serbestlikten yararlanan 52 hükümlü sahilde çevre temizliği yaptı.

Ceza İnfaz Kurumları'ndan Denetimli Serbestlik şartıyla tahliye olan hükümlüler, kamu yararına çalışma kapsamında Kumluca sahilinde çevre temizliği yaptı. 

Hükümlülere önce üzerinde “Denetimli Serbestlik” yazılı yelekler dağıtıldı. Temizlik çalışmasına Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Aytaç Şener, Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Ceylan, Antalya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kaya, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan da katıldı.

Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Aytaç Şener, “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Orman İşletme ile beraber, Milli Parklarla beraber, Kumluca Obalar Mevkii olarak tanımlanan ve Mavikent’te, Denetimli Serbestlik’ten yararlanan hükümlülerle beraber, infaz şekli olduğu için burada bir temizlik yapma çalışmasına karar verdik. Teşkilatlanması yeni olan denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile beraber, Ceza İnfaz Kurumları'ndan tahliye olan, hükümlülerin infazının devam etme şeklidir. Bu protokole bağlı olarak temizlik çalışması yapıyoruz. Bireyleri bilinçlendirme noktasında önemli adımlar atacağız” dedi.

Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Ceylan, “Türkiye’nin ve dünyanın çağdaş infaz rejimi olan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak, çağdaş infazda uyulması gereken toplumsal kurallardan bir tanesi olan çevre temizliği yeni nesillere, gelecek nesillere bırakacağımız temiz çevre için biz burada Denetimli Serbestlikten yararlanan hükümlülerle beraber yaklaşık 52 tane Denetimli Serbestlik hükümlüsü arkadaşlarımızla beraber topluma gençlere insanlara örnek olmak için burada sahil temizliği programı düzenlemiş bulunmaktayız. Kumluca Belediyesine, Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığına, Savcı beyimize Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ndeki Yönetici arkadaşlarımıza, burada bulunan personelime tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Antalya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kaya, “Kumluca Kaplumbağa yuvalama bölgesinde bulunmaktayız. Ceza infaz kurumuyla birlikte buradaki kader mahkûmu arkadaşların, sivil topluma hazırlanması yönünde ayrıca doğal çevre temizliğine dikkat çekmek anlamında ve farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyon düzenledik” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim