• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Anayasa Mahkemesi "Cezaları" iptal etti

Anayasa Mahkemesi "Cezaları" iptal etti
Anayasa Mahkemesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı maddelerini iptal etti.

Bakanlığın fahiş cezaları, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi

Anayasa Mahkemesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde  Kararname'nin bazı maddelerini iptal etti.

Anayasa Mahkemesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hizmet birimlerinden, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlükleri'nin sorumluluk alanları içinde bulunan hizmet üreticilere verilecek cezalarının Anayasa'ya aykırı olduğu kararını verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde  Kararname'nin 28. maddenin (2) numaralı fıkrasının (a) ve (b) bentlerinin, belirtilen 5 bin TL ile 5 milyon TL'ye kadar varan cezalar, Anayasa'nın 91 maddesinin birinci fıkrası uyarınca, Anayasa'ya aykırı olduğuna karar verilerek iptal etti.

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde  Kararname'nin 28. maddesinin (2) numaralı fıkrasının (a) ve (b) bentleri aynen şöyle; 

MADDE 28- 2) 7 ila 12 nci maddelerde düzenlenen Bakanlık hizmet birimleri sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak hazırladıklarıve Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe konulan Bakanlık idari düzenlemelerinde, bu düzenlemeleri ihlal edecek hizmet üretenler ile hizmetten yararlananlar için;

a) Hangi hallerde uygulanacağını açıkça belirtmek şartıyla; uyarma, geçici faaliyet durdurma ve yetki iptali şeklinde idari müeyyideler öngörmek ve ihlal edenlere belirlenen idari müeyyideleri uygulamakla görevli ve yetkilidirler.

b) Hangi hallerde uygulanacağını ve miktarını açıkça belirtmek şartıyla; 7 nci maddede yer alan hizmet birimi beşbin Türk Lirasına kadar, 8 inci ve 11 inci maddelerde yer alan hizmet birimleri ikiyüzellibin Türk Lirasına kadar, 12 nci maddede yer alan hizmet birimi beşyüzbin Türk Lirasına kadar, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde yer alan hizmet birimleri ise beş milyon Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulaması öngörmek ve ihlal edenlere belirlenen miktarda idari para cezası karar tutanağı düzenlemek veya düzenletmekle görevli ve yetkilidirler.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim