• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ambarlı Limanı'nda yetkili kılavuzluk ve römorkör şirketleri belirlendi

Ambarlı Limanı'nda yetkili kılavuzluk ve römorkör şirketleri belirlendi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hizmet İzin Komisyonu, Ambarlı Liman Bölgesi'nde Kılavuzluk Hizmeti'nde Marin Römorkör ve Kılavuzluk Şirketi'ni görevlendirirken, Römorkör Hizmetlerinde ise Uzmar Uzmanlar Şirketi'ni yetkilendirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun Başkanlığı'nda toplanan Hizmet İzin Komisyonu, Ambarlı Liman Bölgesi'nde Kılavuzluk Hizmeti'nde Marin Römorkör ve Kılavuzluk Şirketi'ni görevlendirirken, Römorkör Hizmetlerinde ise Uzmar Uzmanlar Şirketi'ni yetkilendirdi.

7 milyar dolar yatırımı ile Türkiye'nin en büyük liman bölgelerinden biri olan Ambarlı Limanı'nda kılavuzluk ve römorkör hizmetleri, liman sahiplarinin ortak olduğu ARPAŞ Şirketi tarafından yapılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hizmet İzin Komisyonu, hukuksuz bir karara imza atarak, liman sahiplerinin ortak olduğu ARPAŞ'a yetki bile vermezken, bünyesinde bölgede yetkili kılavuz ehliyeti bile olmayan Marin Römorkör ve Kılavuz Hizmeti'ni yetkilendirirken, römorkör hizmetlerinde ise Uzmar Uzmanlar Şirketini görevlendirdi.

ERGÜN ÖZGÜR KOMİSYON TOPLANTISINA KATILMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun Başkanlığı'nda toplanan Hizmet İzin Komisyonu'nun önüne önceden hazırlanmış Yetkilendirilmiş Şirket listesi konulurken, bu listeye itiraz ederek ŞERH koymak isteyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar'ın; Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert ve Komisyon Dışı Üye Ali Kurumahmut tarafından ikna edildiği öğrenildi.

Öte yandan Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Ergün Özgür ise Hizmet İzin Komisyonu'nda  olmasına rağmen, toplantıya katılmayarak önceden hazırlanmış KURMACA Organizasyonuna alet olmadığı belirtildi.

KENDİ ÇIKARDIĞI YÖNETMELİĞE MUHALEFET ETTİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun Başkanlığı'ndaki Hizmet İzin Komisyonu,Türkiye'nin en büyük liman bölgeleri olan İzmit, İskenderun, Nemrut ve Ambarlı'da Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri'ni ANKAŞ, MARIN TUG; SANMAR ve UZMAR şirketlerine verdi.

Özellikle, Kılavuzluk ve Römokör Hizmetleri Yönetmeliğini hazırlayan ve Resmi gazete'de yayınlattıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın özel yetkili denizcilik Başdanışmanlığı görevinini sürdürürken, GİSBİR'in iştiraki özel kılavuzluk ve römorkör Şirketi GİSAŞ Gemi İnşa A.Ş.'de profesyonel yönetim kurulu üyesi olarak çalışan Ali Kurmahmut'un, hem KARAR VERİCİ hemde UYGULAYICI olması, SKANDAL olarak nitelendirildi.

Konu ile görüştüğümüz deniz hukukçuları, Deniz Haber Ajansı'nın haberlerine atıfta bulunarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hizmet İzin Komisyonu'nun kurmaca bir yapı olduğunu, önceden hazırlanan ve zorlama işlemlere imza atmalarının mahkemelerden geri döneceğini belirtiler.

Özellikle Ambarlı Liman Bölgesi'nde yapılan işlemin hukuksuz ve yönetmeliğe aykırı olduğunu dile getiren deniz hukukçuları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, kendi hazırladıkları yönetmeliğe bile uymadıklarını kaydettiler.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kılavvuz
14 Temmuz 2019 Pazar 15:55
15:55
Ülkenin ilk özel romörkör firması Uzmar Ambarlı da çok başarılı olacaktır.Ayrıca Arpaş ta çalışanlarıda mağdur etmez hatta sahiplenir diye umuyorum.
176.237.126.42
Yamtar
09 Temmuz 2019 Salı 13:18
13:18
Ambarlı da kılavuzluk hizmeti Marin Tug a verilmiş,ellerinde Ambarlı ehliyetli kılavuz kpt.ların Dekaş /Ankaş tarafından bu şirkete gönderildiğ ve ehliyetlerinin geçerli olmadığı söyleniyor,eğer bu gerçek ise idare suç işlemiş demektir. Buna nasıl izin verilmiş se bu iş şuna benziyor,sahte ehliyet ile trafiğe çıkan bir polis tarafından tespit edilmiş ve bir vesile ile polis bu işe göz yummuştur.Neyin karşılığında olabilir???
176.88.133.93
Kürboğa
08 Temmuz 2019 Pazartesi 15:28
15:28
Denecek pek bir söz yok. Kurmaca organizasyonlara alet olmayacağını belirten Sn Ergün Özgür Beyi duruşundan ve gerçekten Devlet Adamı olduğu için kutluyorum.
185.11.31.123
arpaş mağduru
07 Temmuz 2019 Pazar 11:41
11:41
arpaş firması bu sonu haketti zira römorköre tabi olmayan gemilere römorkör kullanmalarıyla ünlüydüler.
95.10.188.170
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim