• BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 33 °C
  • İzmir 36 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 32 °C
  • Çanakkale 34 °C

Ambarlı Kılavuzluk A.Ş, Bakanlıktan Kılavuzluk Faaliyet Lisansı'nı aldı

Ambarlı Kılavuzluk A.Ş, Bakanlıktan Kılavuzluk Faaliyet Lisansı'nı aldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kılavuzluk Hizmetleri Lisans Komisyonu, Ambarlı Kılavuzluk A.Ş.'ye Kılavuzluk Faaliyet Lisansını onayladı.

31 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliği ile birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kılavuzluk Hizmetleri Lisans Komisyonu, Ambarlı Kılavuzluk A.Ş.'ye "B Sınıfı" Kılavuzluk Faaliyet Lisansını onayladı.

Deniz Haber Ajansı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ambarlı Liman Bölgesinde hizmet vermek amacıyla Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan Ambarlı Kılavuzluk A.Ş. bünyesinde bulunan 8 kılavuz kaptan ile birlikte, 4 kılavuz kaptanın daha stajyer iznini aldığı belirtildi.

Aynı kaynaklardan alınan bilgiye göre; daha önce Kılavuzluk Faaliyet Lisansı almak için Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan, ancak eksikliklerden dolayı kılavuzluk faaliyet lisansı alamayan TÜPRAŞ iştiraki T. Damla Denizcilik A.Ş., yönetmelikte istenen belgeleri tamamlamasıyla birlikte, "B Sınıfı Kılavuzluk Faaliyet Lisansı"nı almaya hak kazandığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, Nisan ayının başında Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kılavuzluk Hizmetleri Lisans Komisyonu, başvuru yapan şirketler arasında 3 Şirkete A, 6 Şirkete B, 1 şirkete de C lisansı vermişti.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tersane işçilerinin direnişi, kazanımla sonuçlandı07 Ağustos 2026 Cuma 15:00
  • İngiliz aktivistler, gemide mahsur kaldı!07 Ağustos 2026 Cuma 14:00
  • İTU AUV, Dünya’da 2. oldu!06 Ağustos 2026 Perşembe 18:00
  • Türk Armatöre 'Uyuşturucu' tutuklaması!06 Ağustos 2026 Perşembe 14:00
  • Baltık Denizi'nde tarih yazıldı!06 Ağustos 2026 Perşembe 10:00
  • Limana dadandılar, 10 tekneyi soydular!06 Ağustos 2026 Perşembe 08:00
  • Tekne, su aldı: 100 yolcu, tahliye edildi05 Ağustos 2026 Çarşamba 16:00
  • Bacasında yangın çıkan Tanker, demirletildi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:00
  • Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: "Takipteyiz"05 Ağustos 2026 Çarşamba 14:00
  • Depo ve tekneler, alevlere teslim oldu05 Ağustos 2026 Çarşamba 13:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim