• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Amasra iskele ve yat limanına kavuşacak

Amasra iskele ve yat limanına kavuşacak
Turizmden daha fazla pay almak üzere Amasra ‘da 2011 yılında inşaatına başlanan yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı inşaatı devam ediyor. Proje kapsamında bulunan küçük tekne yanaşma yeri yüzer iskele sistemleri ile tasarlandı.

Turizmden daha fazla pay almak üzere Amasra ‘da  2011 yılında inşaatına başlanan yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı inşaatı devam ediyor. Proje kapsamında bulunan küçük tekne yanaşma yeri yüzer iskele sistemleri ile tasarlandı.
Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra'da inşaatı devam eden yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet'in Çeşmi Cihan olarak nitelendirdiği 3000 yıllık tarihi geçmişi bulunan Amasra ilçemize tarihi yatırımlar yaptıklarını söyledi. Amasra ilçesinde 2011 yılında inşaatına başlanan yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın'daki yatırımları yakından takip ederek, yerinde incelemeler yapmaya devam ediyor.

Amasra Yolcu iskelesinde yaptığı incelemelerinden ardından bir açıklama yapan Milletvekili Tunç, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Projesinin Amasra Limanı mevcut dalga kıranına paralel, su derinliği eksi 9 metre ve beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirildiğini,  rıhtımın toplam uzunluğunun 240 metre, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulan geri sahanın genişliğinin ise 30 metre olacağını, küçük tekne yanaşma yerlerinin ise Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacağını söyledi.

Tunç; Liman terminalinde, gemiler için gerekli elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının sağlanacağı ünitelerin yer alacağını, terminalde yolcularla ilgili işlemler, gümrüklü alan hizmetlerinin yapılması, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı tanıtımlar, hediyelik eşya satışı gibi işlemlerin yapılmasının planlandığını söyledi.

Proje kapsamında bulunan küçük tekne yanaşma yerinin yüzer iskele sistemleri ile tasarlandığını belirten Milletvekili Tunç, deniz suyuna karşı dayanıklı alüminyum karkas üzerinde tropik menşeli ağaçlar ile oluşturulacak iskele sistemi, yine çevre ve kullanım şartlarına dayanıklı plastik esaslı maddelerden üretilmiş dubalar üzerinde yüzdürüleceğini açıkladı..

Amasra ilçemize denizden de turist gelmesini sağlamak için Amasra Yolcu iskelesi ve yat limanı projesini yatırım programına alarak inşaatına başladıklarını belirten Milletvekili Tunç, 10 milyonluk projenin bitirildikten sonra Amasra ilçemize ve Karadeniz bölgesine büyük bir fayda sağlayacağını belirtti.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra arasında yapımı devam eden 1070 metre uzunluğundaki tünel inşaatında da 700 metreyi geçtiklerini belirterek, Amasra'daki turizm potansiyelini artırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını, Tarihi eserlerin ve müzenin restorasyonu gibi çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, "Amasra Yolcu İskelesi ve tünel projesi gibi maliyeti yüksek tarihi yatırımları Bartın'a kazandıran Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim