• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

ALTIN ÇIPA töreni tarihe imza attı

ALTIN ÇIPA töreni tarihe imza attı
ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri töreni, hafta sonu Ataköy Crowne Plaza Oteli Sedef Salonu'nda yapıldı. Törene sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri töreni hafta sonu Ataköy Crowne Plaza Oteli Sedef Salonu'nda yapıldı. Törene sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Cuma günü yapılan Ödül Törenine, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaptan Barış Tozar, Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Kaptan Bekir Sıtkı Ustaoğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, Deniz Ticareti Genel Müdürü Kaptan Mehdi Gönülalçak, Türk armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, IMPA Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal, Prof. Dr. Necmettin Akten, Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can ve çok sayıda misafir ile birlikte, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Konsey Başkanı İsveçli Johan Franson, Birleşmiş Milletler Deniz Güvenliği Komite Direktörü Japon Koji Sekimizu, IMO Teknik Bölüm Başkanı Kanadalı David T. Edwars ile IMO Teknik Bölüm Başkan Yardımcısı ve IMO Türkiye Temsilcisi Fikret Hakgüden katıldı.

Sunuculuğunu Savaş Karakaş'ın yaptığı Ödül Töreninde açılış konuşmasını yapan ALTIN ÇIPA Tertip Komitesi Başkanı ve DenizHaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, ödül töreni düzenlemekteki amaçlarının başarılı olan Türk Denizciliğinin uluslararası arenada tanıtılması ile birlikte, sektörü taçlandırmak olduğunu söyledi.

Organizasyonun diğer ortağı olan Dünya Gazetesi adına kürsüye gelen, Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Osman Saffet Arolat ise "İltifat marifete tabidir" diye başladığı konuşmasında Sektörün çalışmalarına ve başarısına katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, sponsorlara ve destekleyicilere teşekkür etti.

İlk ödül İhsan Kalkavan'a

Gecede ilk ödül Armatörlük ve Gemi İşletmeciliği dalında gerçekleşti. ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri'nde Armatörlük ve Gemi İşletmeciliği dalında finale kalarak ödülü kazanan BEŞİKTAŞ Denizcilik A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan ödülünü, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Konsey Başkanı Johan Franson'un elinden aldı.

Ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan "Şirketimizin önemli hissedarlarından olan değerli ağabeyimiz Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, kendisi Fenerbahçe'li olmasına rağmen, şirketimizin ismi "Beşiktaş" olmasından dolayı bizlere çok büyük olgunluk göstermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu ödülü şirketin başarılı olmasında büyük pay sahibi olan, İcra Kurulu Başkanımız Sayın Yavuz Kalkavan ve arkasında bulunan dev kadro adına alıyorum" dedi.

Liman ödülü KUMPORT'un

ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri töreninde Liman ve Terminal İşletmeciliği ödülü KUMPORT'a verildi. Ödül almak için sahneye gelen KUMPORT Yönetim Kurulu İkinci Başkanı İbrahim Konan, KUMPORT Liman İşletmeciliğini ödüle layık gören Jüri Heyeti'ne teşekür etti. İbrahim Konan KUMPORT'un ödülünü, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Kaptan Mehdi Gönülalçak'tan aldı.

Acentelik Ödülü İzmir'e gitti

ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri töreninde Acentelik dalında ödüle MSC Denizcilik A.Ş kazandı. Arkas Holding ve MSC-Cenevre ortaklığı ile kurulan MSC Denizcilik A.Ş adına ödülü Genel Müdür Hasan Piroğlu, Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Kaptan Bekir Sıtkı Ustaoğlu'nun elinden aldı.

Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetlerine iki firma layık görüldü

ALTIN ÇIPA'da "Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri" dalında ödüle iki firma layık görüldü. Jüri Heyeti'nin yaptığı oylama sonucu eşit oy alan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş ve Uzmar Uzmanlar Denizcilik Şirketi ödülü paylaştılar. ALTIN ÇIPA Tertip Komitesi eşit oy alan iki kuruluşada ödül verdi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş adına küsüye gelen TDİ.AŞ Genel Müdürü Kaptan Burhan Külünk Türk Boğazlarında yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş'nin ödülünü İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel verdi.

Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri dalında ödüle layık görülen ikinci firma, Uzmar Uzmanlar Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Altay Altuğ yaptığı konuşmada 80 yıllık hayatı boyunca bu kadar önemli ve özel bir ödül almadığını belirterek Tertip Komitesi ve Jüri Heyeti'ne teşekkür etti.

Uzmar ve Uzmanlar Denizcilik Şirketi'ne ödülü, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Deniz Güvenliği Komite Direktörü Koji Sekimizu verdi. Deniz Güvenliği Komite Direktörü Koji Sekimizu yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez yapılan ALTIN ÇIPA töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 2007'de yapılacak törene de katılacağını dile getirdi.

Deniz Finansı Ödülü DENİZBANK'ın

Gemi Finans Ödülü’nün sahibi DenizBank adına ödülü alan, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, denizcilik sektörüne ayırdıkları 800 milyon dolar kredi limitinin 700 milyon dolarını verdiklerini ifade ederken, sektöre verecekleri desteğin her geçen gün artarak devam edeceğini vurguladı. Ateş; “Bizi aralarına alan sektöre ve bu ödülü Denizbank’a layık gören jüriye teşekkür ederim.” dedi. DenizBank'ın ödülünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Saffet Arolat verdi.

Denizcilik Eğitimi ödülü İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin

Deniz Eğitimi dalında verilen ALTIN ÇIPA ödülünü İTÜ Denizcilik Fakültesi kazandı. Denizcilik Fakültesi'nin ödülünü IMO Teknik Bölüm Başkanı Kanadalı David T. Edwars Fakülte'nin dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı'ya verdi. Törende konuşan Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şalcı, Dünya Gazetesi Perşembe Rotası ve DenizHaber Ajansı'na teşekkür etti. Ödülü veren IMO Teknik Bölüm Başkanı David T. Edwars ise Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Özellikle deniz eğitimi konusunda yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, törende Deniz Eğitimi ödülünü vermekten menmuniyetini dile getirdi.

Türk Boğazları Özel Ödülü KEGKİ'ye verildi

ALTIN ÇIPA Ödül Töreninde Türk Boğazları Özel Ödülü, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne verildi. Ödülü KEGKİ Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaptan Barış Tozar'ın elinden aldı.

Türk Boğazları Özel Ödülüne layık görüldüğünden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, bir ekip olarak çalışmanın meyvelerini aldıklarını söyledi. KEGKİ Genel Müdürü Salih Orakcı DenizHaber Ajansı ve Dünya Gazetesi'ne teşekkür etti.

Dünya ve DenizHaber SÜLEYMAN PASLI'yı unutmadı

ALTIN ÇIPA Ödül Töreni'nde duygusal anlarda yaşandı. Dünya Gazetesi ve DenizHaber Ajansı Kıbrıs'ta trafik kazasında hayatını kaybeden DİTAŞ eski Genel Müdürü ve Kıbrıs Denizcilik İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Paslı'yı unutmadı.

ALTIN ÇIPA Ödül Töreninde, Süleyman Paslı'nın anısına, DenizHaber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat, merhum Süleyman Paslı'nın, kardeşi Sezai Paslı ve ablası Selma Paslı Yazıcı'ya plaket verdi.

Duygusal anların yaşandığı törende ALTIN ÇIPA Tertip Komitesi Başkanı Recep Canpolat, merhum Süleyman Paslı'nın "kilolu adam karakterli adamdır" sözünü hatırlatarak, Süleyman Paslı ile tanışmasını konuklarla paylaştı.

Merhum Süleyman Paslı'nın kardeşi Sezai Paslı ise ağabeyinin bir deniz sevdalısı olduğunu belirterek, Dünya Gazetesi ve DenizHaber Ajansına teşekkür etti.

Onur Ödülü Şadan Kalkavan'a verildi

ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödüllerinde Onur Ödülü, Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan'a verildi. Törende konuşan Şadan Kalkavan Türk Denizciliğinin gideceği çok yol olduğunu belirterek, ödüle layık görülmesinden dolayı Dünya Gazetesi ve DenizHaber Ajansı'na teşekkür etti. Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan konuşmasında “Babadan kalma denizciliğimizi ancak buralara kadar getirebildik. Denizcilik artık emin ellerde. Bizden sonra gelen genç nesil her türlü bilgiye sahip sektörü daha iyi yerlere götüreceğine inanıyorum” dedi.

Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan'a ödülünü Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz verdi.

Binali Yıldırım en Başarılı Bakan Ödülü'nü aldı

ALTIN ÇIPA Ödül töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım için verilen Başarı ve Onur Ödülünü Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent'in elinden aldı. Ulaştırma Bakanı için verilen bu ödülün son derece doğru bir karar olduğunu ifade eden Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez denizci bir bakan göreve geldi. Bizi anlayan bir bakanla çalışmak hepimizi çok mutlu ediyor” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim