• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Aliağa'da yatırımların hayata geçmesiyle ekonomik potansiyel ikiye katlanacak

Aliağa'da yatırımların hayata geçmesiyle ekonomik potansiyel ikiye katlanacak
İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi’nde, ekonomik anlamda ortak vizyonlar oluşturulması, bölgenin ticari sorunları ile ivedilikle yapılması gerekenler geniş kapsamlı olarak masaya yatırıldı.

İzmir'in Aliağa ilçesi, 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Aliağa Belediyesi Sosyal Tesislerindeki sinema salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve bölgedeki ticaret odalarının temsilcileri, bölgedeki ekonomiyi derinlemesine ele aldı. Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, Menemen Ticaret Odası (MTO) Başkanı Yılmaz Güral ve Bergama Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Üper’in konuşmacı olarak katıldığı zirve yoğun ilgi gördü.

Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın ülke ekonomisine olan katkısına vurgu yaptı. Saka, "Aliağa’nın enerji, petrokimya, rafineri, demir çelik, lojistik ve limanlar gibi Türkiye’nin stratejik sektörlerine ev sahipliği yapan bölgede çok büyük potansiyel,bölgede yapımı devam eden Çandarlı ile Petkim liman projelerinin ve Star Rafinerisi yatırımlarının hayata geçmesiyle birlikte Aliağa’nın ekonomik potansiyeli ikiye katlanacak. Bu potansiyelin iyi planlanarak yönetilmesi gerekmektedir" dedi.

Bergama Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper de, ilk olarak bölgenin kalkınmasında büyük öneme sahip olan Çandarlı Limanın en kısa sürede tamamlanması gerektiğine değindi. Ürper, "Bölgemizin kapasitesini baz aldığımızda limanlarımız yetersiz kalmakla birlikte her yıl ekonomik kayıp yaşamaktayız. Hepimiz de biliyoruz ki Çandarlı Limanı Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı konteyner limanlarından olacaktır. Limanların bölgeye sağladığı katkıya dünyadan örnek verecek olursak Hamburg limanına bakmalıyız. Hamburg’un gelişmesi ve ekonominin büyümesindeki en büyük etken limana verdikleri önemdir. Bu nedenle liman bizler için de çok önemli" dedi.

Menemen Ticaret Odası (MTO) Başkanı Yılmaz Güral’a da, öncelikle organize sanayi bölgelerinde ticaret odalarının yetkinlik durumunun yetersiz olduğuna dikkat çekti. 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi’ne ayrıca, Aliağa Belediye Başkan Yardımcı Mehmed Ali Özkurt, genel sekreterler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarda katıldı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Star Rafineri İK Müdürü
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:16
11:16
En çok saydığımız Genel Müdürümüz Sayın Tanju Çetiner şirketten ayrıldı. Bilginize.
68.146.128.207
Socar Kurumsal
16 Eylül 2017 Cumartesi 16:09
16:09
Star rafineri Genel Müdürü Tanju Çetiner ve şirket Kurumsal yetkilileri beraberce Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka'yı ziyaret ederek, rafinerinin bölgeye ekonomik katkısının ebadını sunarak, muhtemel 11 milyar cirosu ile ülkemizin cari açığını küçültme çabasını vurguladı.
68.146.128.207
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim