• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Ali Kurumahmut, Deniz Haber Ajansı'na konuştu...

Ali Kurumahmut, Deniz Haber Ajansı'na konuştu...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sektör Danışmanı Ali Kurumahmut, Recep Canpolat'a "Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği" ilgili özel açıklamalar da bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın "Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği", 31 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte JURNAL mahlasının da dahil olduğu 4 yazı kaleme alındı. O süreçte bu yönetmeliğin mimarı olarak gösterilen Ali Kurumahmut ile bir görüşme imkanım oldu.

Hastalığım nedeniyle kaleme dökemediğim yazıyı, bugün sizlerle paylaşıyorum. Ali Kurumahmut beni arayarak Montrö ve yönetmelikteki çekincelerim nedeniyle haklılığımı teyit ederek, özellikle Türk Boğazları konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceklerini beyan etti. Ayrıca Türk Boğazları'nda Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri'nin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde verilmeye devam edeceğini kaydederek, 6 ay içinde hazırlanacak bir yönetmelik, genelge veya başka bir enstrüman sayesinde TEKELLEŞME konusunda ciddi adımların atılacağını ifade etti.

"Bir bölge de römorkörcülük hizmeti veren şirkete neden kılavuzluk hizmetleri konusunda kısıtlama getirdiniz?" sorumuza ise "Römorkör hizmetleri veren diğer şirketlerin aleyhine eylemlerde bulunma ihtimali" olduğunu belirterek, yönetmelikte böyle bir adım attıklarını söyledi.

DENİZHABER AJANSI DOĞRU YAZDI!

Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanan "Ali Kurumahmut görevinden ayrılıyor" başlıklı haberin doğru olduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sektör Danışmanı Ali Kurumahmut; "Haberi yayınladığınız dönemde ayrılmayı planlıyordum. Ancak devletim bana kalmamı istedi. Devletimin verdiği görevi layıkıyla yapmak tek arzum. Hiç bir dönemde oğlum için bile olsa devletime ve milletime hıyanet-i vataniyye içinde bulunmam. Recep kardeşim, siz beni 15 yıldır tanıyorsunuz. Ben de sizi çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Hassasiyetlerinize katılıyorum. Biz de insanız, hatamız olabilir. Ancak yaptığımız her işte, sektörün paydaşlarının görüşlerini de alıyoruz" diye konuştu.

7DENİZ.NET VE İBRAHİM KOCAMIŞ YALANCIDIR!

"7deniz.Net sitesinde İbrahim Kocamış'a, isim belirtmeden Deniz Haber Ajansı aleyhine yaptığınız açıklama konusunda görüşünüz nedir?" sorusu üzerine konuşan Ali Kurumahmut; "Ne o haber sitesini bilirim, ne de o şahsı tanırım. O şahıs, benimle konuşmadan, benim ağzımdan açıklama yayınlamış. KÜLLİYEN YALANDIR? Edep Ya Hu!" diyerek sözlerini tamamladı.

YALANCI VE TETİKÇİ SİTE NE YAZMIŞTI?

Deniz Haber Ajansı'nın 8 Ocak 2019 tarihinde "Tartışmalı yönetmeliğin mimarı Ali Kurumahmut görevinden ayrılıyor!" başlıklı yazının yayınlanmasından bir gün sonra, İbrahim Kocamış'ın yönetimindeki 7deniz.Net isimli sitede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sektör danışmanı Ali Kurumahmut'un ismi kullanılarak, "Kurumahmut: Görevimin başındayım, Dedikodulara inanmayın!!!" başlıklı yazı kaleme alınarak, aklı sıra gazetecilik etik kurallarına atıfta bulunarak, Deniz Haber Ajansı'nı yalancılıkla suçlamıştı.

Pespaye gazetecilikten örnekler veren İbrahim Kocamış'ın siparişle yayınladığı haber de;

"7deniz meslek etik ilkeleri ile hareket ediyor" ara başlığını kullanarak, devam eden haber de "7Deniz olarak gerek internet haber sitemizde gerekse de dergimizde siz değerli okuyucularımızın SADECE DOĞRULARI öğrenmesi için gayret sarfediyoruz. GAZETECİLİK MESLEK ETİK İLKELERİ doğrultusunda siz değerli okuyucularımızın spekülatif haberlerle değil, doğru ve HABER DEĞERİ TAŞIYAN haberleri okumasını amaç ediniyoruz." dediği görüldü.

İBRAHİM KOCAMIŞ'IN SİPARİŞ İLE KALEME ALDIĞI İŞTE O PESPAYE YALAN HABER!

kocamis_ibrahim_yalan.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim