• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Ali Ağaoğlu marina yatırımına giriyor

Ali Ağaoğlu marina yatırımına giriyor
Son günlerin en çok konuşulan işadamı Ali Ağaoğlu marina yatırımına giriyor... Ağaoğlu. 11 Aralık'ta ihalesi yapılacak olan Atakaöy Marina'nın satışı için teklif dosyası alan iş adamları arasında.

Ali Ağaoğlu son günlerin en çok konuşulan hatta gündemi en fazla meşgül eden iş adamı. Yaptığı reklamlardan oynadığı karekterlere kadar her yönüyle son günlerin en çok konuşulan iş adamlarından biri hatta en çok konuşulan ismi. Her yaptığı ayrı bir günedem... Katıldığı televizyon programlarından basın toplantılarıda kadar her yaptığı açıklama olay oluyor, gündem belirliyor. Son zamanlarda yaptığı son proje olan 1453'ün reklam filimleriyle gündemde...Öyle ki kendi reklam filminde oynaması başına dert açtı.

Fatih Ormanı Tabiat Parkı kullanım hakkı sözleşmesi Orman Bakanlığı tarafından iptal edildi. Ali Ağaoğlu,  düzenlediği basın toplantısında hata yaptıklarını kabul etti. “Bakanlığın iptal kararını ben saygıyla karşılıyorum” diyen Ağaoğlu şöyle konuştu: “Devir sırasında ihaleyi alan AKC firmasıyla görüştük, sözleşmesini inceledik. ‘İki sene içinde devredemez’ şeklinde bir madde vardı. İki senelik süresi dolmuştu. Ama usul hatası yaptık. Sözleşmeye göre iki sene sonra devredebilir ama bu bakanlığın iznine tabiydi. Ama maalesef burada işlerimizin yoğunluğundan hata yaptık. Bakanlığın bu yetkisi vardır. Noterden ihtarname geldi. 10 gün içerisinde teslim etmemiz gerekiyor. Bugüne kadar oraya 3.5 milyon TL üzerinde bir yatırım yaptım. Yarın itibarıyla yeri bakanlığa teslim etmeye hazırım. Belki bu konuda dava açabilirim ama tartışma konusu dahi yapmıyorum. Orman Bakanlığı’na yeri de seve seve devretmeye hazırım.”

‘REKLAM BİRAZ KİBİRLİ OLDU’

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum ile birlikte basın toplantısı yapan Ağaoğlu, Maslak 1453 projesiyle ilgili reklamın biraz iddialı ve kibirli olduğunu da kabul etti. Ağaoğlu, “İnsanların çevreye bu kadar duyarlı olmasına seviniyorum. Ama insanların bu duygusu ülkeyi maalesef yanlış yönlere götürüyor” dedi.

KATALOG AĞAOĞLU’NU YALANLIYOR

Ağaoğlu, bir gazetecinin “Tanıtım kataloğundan, Fatih Ormanı’yla ilgili ‘Kullanım hakkı bize ait’ ifadesi çıkarılacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine, “Katalogda böyle bir ifade yok. Biz reklamda da ‘Hemen evinizin yakınında böyle bir orman istemez misiniz?’ dedik. Bu projede kimseye, ‘Orman tapulu malımız demedik” karşılığını verdi. Ali Ağaoğlu “Kullanım hakkı bize ait” sözünü, “Böyle bir ifade yok. Ormanla ilgili söz vermedim” diye yalanlamaya çalışsa da müşteriler için hazırlanan iki ayrı katolog bu savunmayı çürütüyor.

MİMARIN İMZASI VAR

“Kuzeyden Fatih Ormanı’na komşudur ve kullanım haklarını elinde bulundurmaktadır” ifadesi altın sarısı kapaklı katalogda 7’nci sayfada Yüksek Mimar Tuncay Çavdar imzasıyla yer alıyor. “Fatih Ormanı Projesi’yle ortak planlanan Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul’un en çekici özelliği Maslak gibi merkezi bir lokasyonda yer almasının yanında şehrin kuzeyinde kalan ormanlık bölgeye yürüyüş mesafesinde komşu olmasıdır” ifadesi ise 83’üncü sayfada çocuklar ve kadınların resimleriyle birlikte yeşillikler üzerinde bulunuyor. Böylece ormanlık alanda ‘spor, yoga ve piknik’ yapılabileceği vurgusu yapılıyor. Diğer katalogda ise aynı ifadeler, 4 ve 75’inci sayfalarda yer alıyor. 

Peki Ağaoğlu şimdi ne yapacak? FinansGündem'e gelen haberlere göre Fatih Ormanı Tabiat Parkı kullanım hakkı sözleşmesi Orman Bakanlığı tarafından iptal edilen Ağaoğlu marina işine girecek. Ağaoğlu. 11 Aralık'ta ihalesi yapılacak olan Atakaöy Marina'nın satışı için teklif dosyası alan iş adamları arasında. 25 bin dolar ödeyerek teklif dosyası alan Ağaoğlu'nun ihaleye girip girmeyeceği şimdiden merak konusu oldu. Ağaoğlu gibi teklif dosyası alan iş adamları arasında Dünya Göz Hastenesi'nin sahibi ile Vedat Aşçıoğlu'nun da olduğu söyleniyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim