• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Albatros Denizcilik Lisesi'nden GEMİSANDER'e ziyaret

Albatros Denizcilik Lisesi'nden GEMİSANDER'e ziyaret
Özel Albatros Koleji Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi GEMİSANDER'i ziyaret eti. Başkan Adem Şimşek, “Bir ülkenin ikbali o ülkede yaşayan insanların alacağı eğitime bağlıdır. Biz eğitim kurumlarına elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz' dedi.

Geçtiğimiz yıl İzmir’in Torbalı ilçesinde Özbek Eğitim Kurumları tarafından açılarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Özel Albatros Koleji Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin kurucuları Sevim ve Serpil Özbek, Türkiye Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’i ziyaret etti.

İzmir Albatros Denizcilik Koleji’nin kurucu öğretmenlerini ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Başkan Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlerine ayrı ayrı teşekkür etti.GEMİSANDER Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette; Denizcilik Koleji’nin yapısı, müfredatı ve projeleri hakkında bilgi veren Serpil Özbek, Başkan Adem Şimşek’ten kolejin tanıtımı, gençlerin denizciliğe özendirilmesi ve yerinde uygulamalı eğitimler konusunda manevi destek istedi.

“DENİZCİLİK GELİŞMELİ”

Eğitim ve öğretim kurumlarının önemine vurgu yapan Başkan Adem Şimşek, “Bir ülkenin ikbali o ülkede yaşayan insanların alacağı eğitime bağlıdır. Bu bağlamda biz GEMİSANDER olarak muhtelif eğitim kurumlarına elimizden geldiğince destek olmaya çaba gösteriyoruz. İmkanlarımızın müsaade ettiği çerçevede sizlere de destek olmak isteriz. Kaldı ki sizin denizcilik alanında eğitim veriyor olmanız bizim için önem arz ediyor. Çünkü bizlerde denizcilik sektörünün paydaşları arasındayız. Denizciliğin gelişmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına üzerimize düşen sosyal sorumluluğumuzun gerekliliklerini yerine getirmekten mutlu ve memnun oluruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ziyaret sonrası gazetecilere Albatros Denizcilik Koleji hakkında bilgi veren Serpil Özbek, okulun Türkiye genelinde güverte ve gemi makine zabiti eğitimlerini öğrencilerine aynı çatı altında sunabilen tek özel okul olduğunu söyledi.

480 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ

10 dönüm arazi üzerine kurulan kolejin 3 bin metrekare kapalı alana, 18 sınıfa ve 480 öğrenci kapasitesine sahip olduğunun bilgisini veren Özbek, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren Albatros Koleji’nin aynı zamanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile de bağlantılı olarak hizmet verdiğini belirtti.

“İYİ ANLATILMIYOR, YETERİNCE TANITILMIYOR”

Albatros Denizcilik Lisesi’nde dört yıl boyunca örgün eğitim gören öğrencilerin okullarını bitirir bitirmez iş bulma olanağına sahip olabileceğini kaydeden Özbek, “Denizcilik yeterince iyi anlatılamadığı ve tanıtılamadığı için günümüzde gençlerimiz tarafından maalesef çok fazla tercih edilmiyor. Halbuki denizcilik birçok mesleğe göre daha keyifli, mali kazancı daha yüksek, istihdam alanı geniş ve okulundan mezun olan bir öğrenci için hemen iş bulabilme noktasında çok daha büyük potansiyele sahiptir. Zira ülkemizde denizcilik bölümünden mezun olan kişi sayısı sektörün ihtiyacını karşılamıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ HEYECANLI BİR MESLEĞE HAZIRLIYORUZ”

Albatros Denizcilik Koleji’nden Gemi Yönetimi Güverte bölümünden mezun olacak olan öğrencilerin 3 bin grostona kadar olan gemilerde 3. kaptanlık yapabileceğine, Makine Zabitliği bölümünü bitiren öğrencilerin ise 3 bin kilovata kadar makine gücüne sahip gemilerde ve yine 3. makinist olarak çalışabileceğine dikkat çeken Özbek, şöyle konuştu: “Deneyimli, profesyonel mesleki eğitim kadromuz ve vizyon sahibi yenilikçi yöneticilerimiz ile öğrencilerimiz geleceği parlak, yüksek kazanç elde edebileceği, hareketli, heyecanlı bir mesleğe hazırlıyoruz. Yaşıtlarına göre erken bir yaşta üstlenecekleri yüksek sorumluluk onları aydınlık ve güvenli bir geleceğe taşıyacaktır.”

GEMİ ADAMLARINA AB STANDARTLARINDA KURS İMKANI

Denizcilik sektöründe gemi adamı olarak çalışmak için ilk defa gemi adamı ehliyeti almak isteyenlere ve ehliyet sahibi mevcut gemi adamlarının terfi dönemlerinde aldıkları kurs hizmetini de verebilmek adına bir süredir hazırlık çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde bugüne kadar gemi adamları kursları teorik olarak kağıt üzerinde gerçekleştirildi. Biz, denizcilik gibi ciddi bir meslek eğitiminin formaliteden ibaret olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de elzem olan her türlü donanıma sahip olan eğitim kompleksimizde tıpkı öğrencilerimizde olduğu gibi her yaştan kursiyerlerimizde de AB standartlarında uygulamalı eğitimi hayata geçireceğiz.”

YEREL YÖNETİMLERE VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Denizciliği sevdirmenin ve yaygınlaştırmanın hem topluma hem de ülkeye büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekleyen Özbek, “Biz Albatros Denizcilik Koleji Anadolu Meslek Lisesi olarak son derece iddialıyız. Türk denizcilik sektörüne nice başarılı denizciler kazandırmayı hedefliyoruz. Özellikle İzmir’de denizcilik eğitiminin lokomotifi olmak istiyoruz. Bu bağlamda yerel yönetimlerle denizcilikle iştigal eden sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapmaya hazırız. Foça, Aliağa ve Dikili sahil ilçelerimizde şubeler açmayı ve yine sivil toplum örgütlerimizin öncülüğünde gemi adamı yeterlilik kursları organize etmeyi planlıyoruz” diyerek, yerel yönetimlere ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

albartros_denizcilik.jpg

albartros_denizcilik1.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
denizci
28 Mart 2015 Cumartesi 23:38
23:38
İzin almadan açılan bir okul daha. Meslek lisesi sayısı az ya biraz da özel sektör eklensin bunlara. Kayıtyaptıracak öğrenci ve veliler dikkat!!!
81.215.227.53
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim