• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ahmet Musul: Ulusoy Ro-Ro'nun satışı Rekabet Kurulu'ndan döner

Ahmet Musul: Ulusoy Ro-Ro'nun satışı Rekabet Kurulu'ndan döner
U.N Ro-Ro, Ulusoy Denizcilik’i alarak Türkiye’de 2017 yılının en büyük satış operasyonunu gerçekleştirdi. İşlem tamam ama sektörde pazar payı iyice daralan rakibinin bu satışa itirazı var.

U.N Ro-Ro, Türk ekonomisinde sular durgunken, büyük bir operasyona imza attı. Ulusoy Denizcilik hisselerinin tamamını satın alan şirket, uluslararası ro-ro taşımacılığında en büyük oyuncu konumuna da geldi.

Ekol Lojistik ve Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, tam da bu nedenle satışın olamayacağı görüşünde. U.N Ro-Ro’nun yaptığı bu hamleyle pazarda hakim konumda olacağını savunan Ahmet Musul, “Bu satış, Rekabet Kurulu’ndan onay alamaz. Rekabet Kurulu, bir tekel yaratılıp, fiyatları da tek yönlü belirleyebilecek bir güce izin vermez” diye konuştu.

Ulusoy Denizcilik ile kendilerinin de görüştüklerini ifade eden Ahmet Musul, “Ancak fizibl bulmadığımız için sonlandırdık” açıklamasında bulundu. Ekol Lojistik ve Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, satış ile Çeşme Limanı U.N Ro-Ro’ya geçtiği için nasıl rekabet edecekleri yönündeki sorumuzu da, “Zaten bir süredir Alsancak Limanı’ndan çıkış yapıyorduk, buna devam edeceğiz” diye yanıtladı.

U.N RO-RO'YA YENİ CEO ATANDI

Öte yandan Ulusoy Denizcilik’i 215 milyon Euro’ya satın alan U.N. Ro-Ro, Çeşme-Trieste hattında satın alma öncesine göre daha avantajlı navlunlarla taşıma yapmayı hedefliyor. U.N Ro-Ro’nun Ulusoy Denizcilik’i satın alma harekatı aylar öncesine dayanıyor. Görevi bugün itibariyle devreden Sedat Gümüşoğlu’nun yürüttüğü satın alma görüşmeleri geçen hafta tatlıya bağlandı.

BÜTÜN HİSSEDARLAR İMZALADI

Ulusoy Denizcilik, çok parçalı bir hisse yapısına sahip. Ulusoy ailesinden Yılmaz Ulusoy’un yüzde 23, Haluk Ulusoy’un yüzde 23, Alican Ulusoy’un yüzde 23, Rifat Karakimseli’nin Hüsnü Özyeğin’e devrettiği yüzde 27, Erol Soylu’nun yüzde 2 ve Genel Müdür Mesut Cesur’un ise yüzde 2 hissesi bulunuyordu. Tüm hissedarların anlaşmaya imza attığı ve 215 milyon Euro, hisse paylarına göre bölüştürüleceği açıklandı.

GÜMÜŞOĞLU YERİNE BOZTEPE

Bu arada, bugün itibariyle (20 Ocak 2017) U.N Ro-Ro’da bir de yönetim değişikliği yaşandı. Uzun yıllardır CEO’luk görevini yürüten Sedat Gümüşoğlu, bugün itibariyle yerini DHL Freight’in Genel Müdürü Selçuk Boztepe’ye bırakacak. Gümüşoğlu’nun yine şirket bünyesinde yönetim kurulu üyesi ve danışman olarak istihdam edileceği bildirildi.

U.N RO-RO, 215 MİLYON EURO'YA NE ALDI

Ulusoy Denizcilik'in bünyesinde Çeşme Limanı'nın dışında, filosunda 4 adet Ro-Ro gemisi ve 4 adet dökme yük gemisi bulunuyor. 

Kaynak: Selçuk ONUR - LOJİPORT

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim