• BIST 13662.75
  • Altın 6484.77
  • Dolar 45.8995
  • Euro 53.2988
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Agen Enerji, Sakarya Nehri’nde HES kuracak

Agen Enerji, Sakarya Nehri’nde HES kuracak
Agen Enerji, Bilecik’in Osmaneli ilçesi sınırları içinde Sakarya Nehri üzerinde hidroelektrik santrali kuracak.

Agen Enerji, Bilecik’in Osmaneli ilçesi sınırları içinde Sakarya Nehri üzerinde 13 MW’lık Gök Hidroelektrik Santrali kuracağını duyurdu.

Gülsan Holding şirketlerinden Agen Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Sakarya Nehri üzerinde 12.64 MW’lık Gök HES kurup işletmeyi planlıyor. Daha önce 9.63 MWm/9.11 MWe planlanan santralin kapasitesi 9.11 MW’dan 12.64 MW’a çıkarılacak. Santralden yılda toplam 52.73 GWh elektrik elde edilecek.

Yaklaşık 22 milyon TL yatırım bedeli öngörülen Gök HES'in yapım süresi inşaat öncesi ve inşaat dönemi olmak üzere toplamda dört yıl, ekonomik ömrü ise yaklaşık 50 yıl olarak öngörülüyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim