• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 15 °C

ADR taşımalarına standart geliyor

ADR taşımalarına standart geliyor
Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalajların, tankların sertifikalandırma ve muayenesiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere Türk Standartları Enstitüsü’ne yetki verildi.

Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalajların, tankların ve kapların test sertifikalandırma ve muayenesiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Türk Standartları Enstitüsü’ne yetki verildi.

Tehlikeli yüklerin karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu ile uluslararası taşınması dört farklı uluslararası sözleşme ile düzenlenmektedir.

Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), Tehlikeli Malların Demiryolu ile Uluslararası Taşınmasına İlişkin Kurallar (RID), Denizyoluyla Taşınan Tehlikeli Yüklere İlişkin Uluslararası Kod (IMDG Code), Tehlikeli maddelerin havayolu ile taşınmasına ilişkin ICAO Teknik Talimatları (ICAO-TI) ve IATA Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği (IATA-DGR).

Taraf olduğumuz bu anlaşmalar kapsamında tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili ulusal otorite Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıdır. Bakanlığımız, yurtiçinde de tehlikeli maddelerin kurallara uygun taşınması için fiziki, teknik ve mevzuat düzenlemelerini hızlı bir şekilde tamamlama çalışmalarını sürdürmektedir.

Tehlikeli yüklerin taşınmasında kullanılan “Ambalajlar, Paket, Tankların” test, sertifikalandırma ve muayenelerine ilişkin iş ve işlemleri yapmak üzere Bakanlığımız tarafından TSE yetkilendirilmiştir.

Bu güne kadar, ambalaj üreticilerimiz bu hizmetleri yurt dışındaki kuruluşlardan almaktaydılar. Bu yetkilendirme sonucunda oluşturulacak sistem ile test ve belgelendirme işlemleri artık Türkiye’de yapılacaktır.

Bu kapsamda, aşağıdaki temel hususları içeren bir protokol imzalanmıştır;
1. Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan paket, ambalaj, tank ve benzeri kapların; test, sertifikalandırma (UN No verilmesi) ve muayenesiyle ilgili iş ve işlemler TSE tarafından yapılacaktır.

2. Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınmasında kullanılmak üzere yeni üretilen taşıtlara, tip onayından sonraki ilk muayenede, ADR uygunluk belgesi/taşıt uygunluk belgesi TSE tarafından verilecektir.

tehlikeli_maddeler.jpg

 tehlikeli_yukler.20130408155919.jpg

tehlikeli_yukler1.jpg

tehlikeli_yukler2.jpg

tehlikeli_yukler3.jpg

tehlikeli_yukler4.jpg

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim