• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aden'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi tamamlandı

Aden'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi tamamlandı
Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir firkateyn Yemen'in Aden kentinde bulunan 55 Türk vatandaşının tahliyesini tamamladı. Teknelerle denize açılan Türkler TCG Büyükada Fırkateyni'ne alındı.

Yemen'e yönelik hava operasyonları ve çatışmalar sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gönderdiği TCG Büyükada korveti ülkeye ulaştı. Yemen'in güneyindeki toplam 55 Türk vatandaşının gümrük işlemlerinin ardından botlarla donanmaya ait korvetlere binmek üzere denize açıldıkları belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Yemen açıklarında görev gezisinde bulunan TCG Büyükada korveti, mahsur kalan ilk grup Türk vatandaşını bugün Aden'den tahliye edecekti. Bugün ise ülkenin güney kesiminde bulunan Aden'den tahliye işlemleri başladı. Taiz kentinde bulunanlar da olmak üzere toplam 55 Türk vatandaşının Aden'deki sahilden yerel saatle 11.25 civarında botlara bindiği ve Büyükada korvetine doğru yola çıktığı bildirildi.

İlk olarak Taiz kentindeki Türk vatandaşları Aden'deki gümrük merkezine geldi. Vatandaşlar burada pasaport işlemlerini tamamladıktan ülkeden resmi çıkışını yaptı ve botlara bindirildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAHLİYE TWEETİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Yemen'in Aden kentinde bulunan 55 Türk vatandaşının tahliye edildiğini duyurdu.

Çavuşoğlu'nun attığı tweet şöyle: "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir fırkateynimiz biraz önce Aden'de bulunan 55 vatandaşımızı Aden Limanı'ndan alarak tahliye etmiştir. Fırkateynle Cibuti'ye ulaştıracağımız vatandaşlarımızın, Cibuti'den ülkemize dönüşlerini de THY ile sağlayacağız."

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa şu ifadeler yer aldı:  Aden körfezinde Somalili korsanlar ile mücadele görevinde bulunan Türk firkateyni Aden'in 3 mil açığında Türk vatandaşlarını alarak Cibuti'ye doğru yola çıktı. Bureyka Bölgesi'ndeki konteyner limanında bir süre bekleyen Türk vatandaşlar, tekneler ile güvenli bir şekilde firkateyne ulaştırıldı.

“Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemen’de başlatılan askeri operasyonun ardından, bu ülkede bulunan vatandaşlarımızdan talep edenlerin tahliyesine yönelik olarak titiz bir çalışma sürdürülmektedir. Tüm bu süreçte vatandaşlarımızın güvenliklerini tehlikeye düşürmemeye özen sarf ederek, çok yönlü ve her seçeneğin değerlendirildiği bir yol izlenmektedir. Bu çerçevede, mücavir bölgede görev icra etmekte olan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından bugün Aden’de bulunan 55 vatandaşımızın tahliyeleri tamamlanmıştır. Sözkonusu vatandaşlarımız önce Cibuti’ye ulaştırılacak, buradan Türk Hava Yolları uçağı ile ülkemize nakledileceklerdir. İlgili kurumlarımızın özverili ve hassas çalışmaları ve tesis edilen eşgüdüm neticesinde vatandaşlarımızın salimen Aden’den ayrılmış olmaları memnuniyet vericidir.”

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim