• BIST 9715
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 20 °C

'Abdülhamid Han' sondaj görevi sırasında ilk kez görüntülendi

'Abdülhamid Han' sondaj görevi sırasında ilk kez görüntülendi
Abdülhamid Han sondaj gemisi yeni bir müjde için Akdeniz’deki Yörükler-1 kuyusunda sondaj çalışmasına devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş 5 sondaj gemisinden biri olan Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetini ve TCG Gökova Fırkateyni'nin çok özel refakat görevi ilk kez görüntülendi.

Türkiye, kendi deniz yetki alanlarında hidrokarbon arama faaliyetlerini sürdürüyor. 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisi yeni müjdeler için çalışıyor. Onların en gelişmişi Abdülhamid Han sondaj gemisi de Akdeniz’de görev başında...

 ABDÜLHAMİD HAN'A TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ REFAKAT EDİYOR

Abdülhamid Han sondaj gemisi Yörükler-1 kuyusunda sondaj görevi esnasında ilk kez TRT Haber tarafından görüntüleniyor. Görevin güvenle devam edebilmesi için gemiye refakat görevini ise Türk Silahlı Kuvvetleri üstleniyor.

Türk Deniz Kuvvetleri unsurları tarafından bölgede sürekli varlık gösterilerek keşif gözetleme faaliyetleri icra ediliyor.

Mavi Vatan'ın koruyucuları, gece gündüz her an Abdülhamid Han sondaj gemisi ile birlikte.

BÖLGEDEKİ DENİZ HAK VE MENFAATLERİNİN KORUNMASI SAĞLANIYOR

TCG Gökova 2. Komutanı Yarbay Serdar Nacak, sondaj gemisiyle ilgili şunları söyledi: "Şu anda ülkemiz adına Abdülhamid Han sondaj gemisi tarafından icra edilen faaliyetlere Deniz Kuvvetlerimizin fırkateyn, denizaltı, hücumbot, deniz karakol uçakları, İHA'lar ve helikopterlerimiz başta olmak üzere bölgede deniz hak ve menfaatlerimizin koruması sağlanmaktadır."

TCG GÖKOVA KORUMA GÖREVİNDE

Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Abdülhamid Han sondaj gemisine TCG Gökova Fırkateyni refakat görevini üstleniyor. Türk Deniz Kuvvetleri'nin en gelişmiş gemilerden biri olan fırkateyn, üzerinde bulundurduğu silah sistemleri ile aynı anda havadan, su üstü ve su altından gelebilecek tüm tehditlere karşı koruma sağlıyor.

TCG Gökova 1. Komutanı Albay Cemal İstanbul da fırkateyn ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Bulunduğumuz fırkateyn 135,5 metre boyunda, 4100 ton tam yük deplasmanında, 30 knota kadar sürat yapabilen gabya sınıfı bir fırkatenydir. Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında deniz yetki alanlarımıza yönelik faaliyetler titizlikle incelenmekte, izinsiz faaliyet yaptığı tespit edilen araştırma gemileri uyarılmakta ve gerektiğinde müdahale edilmektedir."

HAZIRLIKLAR TAMAM: KAŞİF YOLA ÇIKIYOR

Gemide gerekli her durumda müdahale için gece ve gündüz iniş ve kalkış yapabilen Sea Hawk Helikopteri de bulunuyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim