• BIST 11189.5
  • Altın 5736.952
  • Dolar 42.5636
  • Euro 49.5191
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

ABD, Ukrayna’ya 10 milyon dolar ek yardım gönderecek

ABD, Ukrayna’ya 10 milyon dolar ek yardım gönderecek
ABD, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan Kerç Boğazı gerilimi sonrası Kiev’e 10 milyon dolar ek yardım gönderecek. ABD’nin bu yardımından sonra İngiltere ve Litvanya’nın da yardımda bulunacağı öne sürüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Kerç Boğazı'ndaki gerilimin ardından Ukrayna'ya 10 milyon dolar ek yardım göndereceklerini söyledi.

Kiev yönetiminin Rusya'yla gerilimi tırmandırıcı provokasyonlarını her fırsatta 'ödüllendiren' Washington, Ukrayna savaş gemilerinin Rus karasularını ihlal etmesi nedeniyle yaşanan Kerç Boğazı gerilimi sonrasında yeni destek açıklaması yaptı.

“İNGİLTERE VE LİTVANYA DA YARDIM EDECEK”

Ukrayna'ya 10 milyon dolar ek yardım sunacaklarını kaydeden Palladino, "Bunu İngiltere ve Litvanya'yla birlikte yapıyoruz. Bu ülkeler de Ukrayna'ya güvenlik alanında yaptıkları yardımı artırmayı planlıyor" dedi.

Palladino, Rusya'ya tutuklu Ukraynalı askerleri ve gemileri Kiev'e iade etme, Kerç Boğazı ile Azak Denizi'ni Ukrayna'daki limanlara geçiş için kullanıma açma, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterme çağrısı da yaptı.

25 KASIM GERİLİMİ

25 Kasım'da 3 Ukrayna gemisinin Rus karasularına girmesi yüzünden Rusya, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti.

Rusya, ayrıca Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü'nün altına bir tanker yerleştirip güvenlik nedeniyle buradaki trafiği bir süre için durdurmuştu. Olay sonucunda 3 Ukrayna gemisiyle Ukraynalı askerler tutuklanmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim