Karayipler açıklarında petrol taşıyan bir gemiye daha baskın düzenleyen ABD ordusu, tankere el koydu. ABD'nin ele geçirdiği petrol tankeri, Karayipler'de müdahale edilen 7’nci gemi olarak kayıtlara geçti.
ABD Güney Saha Komutanlığının (SOUTHCOM) sosyal medya hesabından, Karayipler bölgesinde düzenlenen operasyona ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, ABD kuvvetlerinin, "Sagitta" adlı tankeri "sorunsuz" ele geçirdiği bildirildi.
ABD, Karayiplerde bir petrol tankerine daha operasyon düzenledi
'ABLUKAYI HİÇE SAYDI'
Tankerin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Karayipler'de yaptırım uygulanan gemilere yönelik ablukasını hiçe sayarak faaliyet gösterdiği savunulan açıklamada, geminin suda seyir halindeki görüntüleri de paylaşıldı.
Sagitta tankeri, Venezuela'dan petrol taşıdığı gerekçesiyle el konulan 7'nci petrol tankeri oldu.
El konulan 7’nci tanker
ABD medyası, el konulan Venezuela bağlantılı 7’nci petrol tankeri olan ve Liberya bayraklı Sagitta adlı geminin Hong Kong merkezli bir şirket tarafından işletildiğini bildirdi. Haberlere göre geminin en son konum bildirimi "iki aydan fazla bir süre önce" Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi’nden çıkarken yapılmıştı.
DENİZ HABER AJANSI
































