• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

ABD, karantina gemisindeki vatandaşlarını tahliye etti

ABD, karantina gemisindeki vatandaşlarını tahliye etti
ABD, koronavirüs salgını nedeniyle Japonya’da karantina altında tutulan yolcu gemisindeki vatandaşlarının tahliye edildiğini belirtti ABD'lilerin 14'ünde virüs saptandı, tüm yolcular ikinci kez karantinaya alındı.

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat’tan beri karantina altında bulunan ‘Diamond Princess’ adlı lüks gemideki yolcuların tahliyesi sürüyor.

ABD’nin, vatandaşlarının tahliyesi için Japonya’ya gönderdiği uçak yerel saatle dün gece Kaliforniya’nın kuzeyine, Hava Kuvvetleri’ne ait Travis Üssü’ne iniş yaptı. Bir diğer uçak ise Teksas’ta yine Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Lackland Üssü’ne indi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (HHS) tarafından yapılan ortak açıklamada, Japonya’da korona virüsü salgını nedeniyle karantina altına alınan Diamond Princess yolcu gemisindeki 300’den fazla ABD vatandaşının tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada, HHS sağlık personeli tarafından kontrolden geçirilerek hastalık semptomları göstermediği teyit edilen yolcuların tahliye işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, tahliye işlemleri sırasında yolcularının havaalanına nakledilmesinin ardından 14 yolcuda 3 gün önce yapılan testlerin pozitif çıktığına ilişkin bildiri aldıkları ifade edildi. Dışişleri Bakanlığının, testleri pozitif çıkan yolcuları da tahliye etmeye karar vermesiyle bu yolcuların aynı uçakta özel bir bölüme alındığı kaydedildi.

Tahliye uçaklarının Tokyo Haneda Havalimanı'ndan yerel saatle 04.30’da havalandığı ve sabah saatlerinde ABD’ye ulaşacağı belirtildi. Tüm yolcuların uçuş süresince sağlık ekibi tarafından yakından izlendiği ve semptom gösteren yolcuların ayrı bölüme alınacağı bildirildi.

YOLCULARI İKİNCİ KARANTİNA BEKLİYOR

ABD’li yetkililer, virüs kapma riskinin bir hayli yüksek olması nedeniyle tahliye kararı aldıklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, tahliye edilen 14 kişide koronavirüs tespit edildiğini ancak hastalık semptomlarını göstermedikleri için yine de ABD’ye getirildiklerini belirtti. Bu yolcuların uçakta diğerlerinden izole edildiği aktarıldı.

ABD’ye gelen yolcular, askeri tesislerde 14 gün daha karantina altında tututlacaklar.

Japonya Savunma Bakanı Taro Kono, gemideki 340 ABD’li yolcunun Yokohama’dan Tokyo’daki Haneda Havalimanı’na götürülmesi için Japon birliklerin yardımcı olduğunu belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim