• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı

ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı
Ankara'da'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İlk gelen bilgilere göre bir canlı bomba güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurdu.

Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan Amerika Büyükelçiliği'nde bir canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişi öldü, ölenlerden biri canlı bomba...

CANLI BOMBA KENDİNİ HAVAYA UÇURDU

Ankara'daki korkutan patlamanın nedeni canlı bomba... Canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişinin öldüğü, ölenlerden birinin canlı bomba olduğu, diğerinin ise elçilikte çalışan bir Türk personel olduğu belirtiliyor.

PATLAMADAN SONRA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Bu arada olay yerinde bomba uzmanı ekipler incelemelerini sürdürüyor. Patlamanın gerçekleştiği kapıda büyük çapta hasar oluştu. Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, patlamalanın yaşandığı yerde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlama hakkında bilgi alınmak için aranan büyükelçilik telefonlarına ise cevap verilmiyor. Polis olay yerine yaklaşılmaması ve özel araçların park yerinden çekilmesi yönünde uyarı yapıyor.

VALİ: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Elçilik çalışanlarının hepsi bir alanda toplandı, hiçbir yere gidilmesine izin verilmiyor. Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Vali Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay inceleme yaptı.

Ankara Valisi Alaatin Yüksel, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ile birlikte yaptığı açıklamada, 2 kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını söyledi. Vali Yüksel, ''ABD Büyükelçiliği’nin içinde patlama oldu'' dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ: SALDIRI İLİŞKİLERİMİZE ZARAR VERMEYECEK

Açıklamasına Türkçe başlayan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ise sözlerine İngilizce devam etti ve ''Saldırıda elçiliğimizde çalışan bir Türk personel hayatını kaybetti. Bu saldırı Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vermeyecek ve Türkiye’yi hala dost olarak görüyoruz'' dedi.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, patlamayla ilgili ''Detaylı bilgim yok, bilgi alacağım'' açıklamasında bulundu.

10 AFET UZMANI BÖLGEDE

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlama sonrasında Türk Kızılayı'ndan 10 afet uzmanı bölgeye ulaştı. Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlama sonrasında çevre hastanelere kaldırılan yaralıların olası kan ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

EL KAİDE İŞİ Mİ?

Saldırının El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadının Ankara'da yakalanmasından hemen sonra yaşanması dikkat çekici...

Ortadoğu'daki bütün Amerikan elçilikleri kırmızı alarma geçti.

Bu saldırı İngiliz Konsolosluğu, sinagoglar ve HSBC binasına yapılan El Kaide bağlantılı terör saldırılarından sonra en önemli eylem.

Gazeteci Didem Tuncay yaralandı

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında ekranların tanınan yüzü NTV'nin eski diploması muhabiri Didem Tuncay da yaralandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önündeki saldırıda yaralananlar arasında Gazeteci Didem Tuncay'ın bulunduğu beliritildi. Patlama sonrası ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılan Didem Tuncay'ın tedavisinin Yoğum Bakım Ünitesi'nde sürdüğü öğrenildi. Daha önce NTV Televizyonunda diplomasi muhabiri olarak görev yapan Didem Tuncay'ın vize başvurusu için ABD Büyükelçiliği'ne geldiği belirtildi.

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında ekranların tanınan yüzü NTV'nin eski diploması muhabiri Didem Tuncay da yaralandı.

ABD Büyükelçiliği'nde vize işlemleri için bulunduğu öğrenilen genç gazetecinin vücuduna şarapnel parçaları saplandığı Numune Hastanesi'nde tomografisinin çekildiği belirtildi.

Son gelen bilgilere göre sağ gözünün üstünde şarapnel parçası isabet eden Didem Tuncel'in durumu ağırlaştı ve Cerrahi Yoğun Bakım servisine alındığı ifade edildi.

Saldırganın kimliği belli oldu!

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in son açıklamasına göre ABD Büyükelçiliğine saldırıyı gerçekleştiren kişi erkek ve 30 yaşlarında. Saldırıda ölen Türk'ün ismi Mustafa Akarsu. Yaralı basın mensubu Didem Tuncay'ın durumu ise ağır.

İddiaya göre, Ecevit Şanlı 1997'de de Harbiye Orduevi'ne lav silahlı saldırı düzenlemiş ve tutuklanmıştı. Şanlı, 2002 yılında Wernicke Korsakoff hastalığı tanısıyla cezaevinden şartlı olarak tahliye edilmişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim