• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

700 adadan oluşan ülke: Bahamalar

700 adadan oluşan ülke: Bahamalar
Bahamalar, Atlas Okyanusu’nda adalardan oluşan bir ülke. Turkuaz renkteki okyanus suları ve incecik kuma sahip kumsallar görülmeye değer. Eskiden korsanların üssü olan bu adalar, bugün bir turizm ülkesi.

Bahamalar  Atlas Okyanusu’nun ortasında yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine ve Küba’ya yakın. Yüzölçümü 14 bin kilometrekareye yakın. Nüfusu 350 bin. Bahamalar, Atlas Okyanusu’nda adalardan oluşan bir ülke. 700 adasının ancak 31’inde hayat var. Diğer adalarda yerleşim bulunmuyor. Adalar zinciri birbirini takip edip gidiyor. İlginçtir Bahamalar, 2 bin civarında da küçük adacığa sahip.

Bahamalar’ın ismi İspanyolcada ‘bahamar’ kelimesinden geliyor. İspanyolcada bahamar kelimesi ‘sığ sular’, ‘sığ deniz’ anlamında kullanılıyor. Turkuaz renkteki okyanus suları ve incecik kuma sahip harika kumsallar dikkatimizi çekiyor. Tarihin ne garip cilvesidir ki eskiden korsanların üssü olan bu adalar, bugün bir turizm ülkesi haline gelmiş.

Türk vatandaşları bu ülkeye geldiklerinde havaalanında işlemlerini yaptırıp ülkeye vizesiz girebiliyor. Ancak ülkeye gelen Türk turist sayısı diğer turistlerle kıyaslanırsa oldukça az.

Şubat ayında yaz yaşanıyor

Bahamalar, tropikal bir iklime sahip. Özellikle yaz aylarında hava oldukça sıcak ve nemli. Kış aylarındaysa nispeten daha serin ve daha az nemli bir hava var ülkede. Şubat ayında bile hava sıcaklığı Türkiye’nin yaz aylarını aratmıyor. Neredeyse yılın her mevsimi bu ülkede güneş var. Yağışlı mevsim ise yaz aylarında başlıyor. Yağmurlar mayıs ayından eylüle kadar devam ediyor.
Turizmin en yoğun yaşandığı dönem aralık, ocak, şubat ve mart ayları. En düşük sezon ise eylül ayı. Yaz aylarında zaman zaman şiddetli fırtınalar yaşanıyor ülkede. Hem hava sıcaklıklarının yüksek oluşu hem de fırtınalar sebebiyle turistler daha çok kış aylarını tercih ediyor.

Nassau, bu küçük ülkenin başkenti. Aynı zamanda en gelişmiş ve büyük şehri. Nüfusu 254 bin. İlginçtir Bahamalar’ın tüm nüfusu 350 bin, başkentin nüfusu ise 254 bin. Yani halkın çoğunluğu aynı zamanda bir liman şehri olan başkent Nassau’da yaşıyor.

Ülkenin parlamento binası da başkentin merkezinde yer alıyor. Bahamalar’ın bayrağındaki mavi renk okyanusu, sarı bu topraklarda neredeyse hiç eksik olmayan güneşi, siyah ise gücü simgeliyor.
Müslüman nüfusu azınlıkta

Nüfusun çoğunluğunu siyahlar oluşturuyor; bir zamanlar Afrika’dan, Avrupalılar tarafından köle olarak getirilmiş insanların torunları. Tam olarak rakam vermek gerekirse nüfusun yüzde 85’ini siyahlar, yüzde 12’sini beyazlar, yüzde 3’ünü de Hispanikler meydana getiriyor. Halkın çoğunluğu Hıristiyanlığa inanıyor. Bahamalar’ın konuştuğu dil de İngilizce. Bir dönem bu topraklara gelen İngilizler kendi dillerini, dinlerini ve kültürlerini yaymış.

Şehirlerde birbiri ardına yükselen kiliseler dikkatlerden kaçmıyor. Hıristiyan misyonerler, adaya asırlar öncesinde gelmiş. Başkentin olduğu New Providence adasında 1735 tarihli bir kilise var. Bahamalar, Müslüman nüfusun az olduğu ülkelerden biri. Adalar ülkesinde 200 civarında yerli Müslüman var. Ayrıca Hintli ve Pakistan asıllı Müslümanlar da yaşıyor.  Bahamalar, İngiliz sömürge yönetiminden 1973 yıllında kurtulmuş ve bağımsızlığını kazanmış. Ama hâlâ Commonwealth yani İngiliz Milletler Cemiyeti’ne üye. Bugün bile devlet başkanı İngiliz kraliçesi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim