• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

6 Türk denizciyi kaçıran korsanlar şirket ile iletişime geçti

6 Türk denizciyi kaçıran korsanlar şirket ile iletişime geçti
Nijerya’da 11 Nisan'da Kaptanoğlu Denizcilik'e ait M/T Puli adlı tankerdeki Türk denizciyi kaçıran korsanlara ulaşıldığı belirtildi. Yüklü miktarda fidye isteyen korsanlarla görüşmelerin olumlu şekilde sürdüğü belirtildi.

Nijerya'da  korsanlar tarafından kaçırılan 6 kişilik Türk mürettebat için korsanlar firma ile temasa geçti. Ülgener hukuk Bürosu sahibi ve Kaptanoğlu Denizcilik'in avukatı Prof. Dr. Fehmi Ülgener "Sonunda korsanlardan beklediğimiz telefonu aldık. 4'ü kaptan olmak üzere 6 kişiden oluşan mürettebatımızın hepsinin sağlık durumları iyi. Kendileri bize ulaşıp bizden yüklü miktarda fidye talep ettiler. Korsanlarla görüşmelerimiz telefon aracılığıyla sürüyor. En yakın zamanda denizcilerimizi teslim alacağız" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kaptanoğlu Denizcilik'e ait Malta bayraklı Türk bandıralı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı kimyasal sıvı yüklü tanker, 11 Nisan'da Kamerun'a doğru seyir halinde bulunduğu sırada Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Türkiye saati ile 04.00'te yaşanan baskında korsanlar, 19 kişinin bulunduğu gemide aralarında 4 kaptanın bulunduğu 6 Türk denizciyi kaçırdı. Yaklaşık 12 gündür korsanlar tarafından kaçırılan mürettebat ile ilgili sadece sağlık durumlarının iyi olduğu paylaşılmıştı. Son yaşanan gelişmede kaçırılan mürettebattan İlkay Olgun, Haluk Buran, Furkan Topçu, Mehmet Babacan, Şükrü Dömbek ve Eray Falay ile ilgili korsanlar geminin sahibi firma Kaptanoğlu Denizcilik'e telefonla ulaştı. Korsanlar ismi geçen 6 denizci için firmadan yüksek miktarda fidye talep etti.

AİLELER ENDİŞELİ

Ülgener, daha önce de gemilerinin kaçırıldığının ancak ilk kez personele yönelik bir saldırı yaşadıklarının altını çizerek "Korsanlar beklediğimiz üzere telefon yoluyla bizimle temasa geçti. Söylediklerine göre şu an Nijerya'dalarmış. Yüksek miktarda fidye talep ettiler. Ama hiçbir sorun yok. Görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam ediyor. Umuyorum ki en yakın zamanda mürettebatımızı teslim alacağız" diye konuştu. Kaçırılan denizcilerinin ailelerinin de endişeli bekleyişlerinin devam ettiğini söyleyen Ülgener, şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer ilgili makam ve kurumlarımız ile ilk baştan beri yakın temas halindeyiz. Konuyla ilgili yeni bir gelişme olursa tekrar kamuoyunun bilgisine sunacağız."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim