53 gemi rotasını Şarköy'e çevirdi

Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 53 gemi fırtınadan yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek demirlediler.
Marmara'daki şiddetli fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Saatteki hızı zaman zaman 80-90 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle, boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 53 gemi yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek demirlediler. Geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de geçiren gemilerde bulunan personel fırtına, yağmur ve yer yer 3 metreye ye ulaşan dalgalar nedeniyle, karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldılar.Fırtınanın hızını azaltması ile birlikte öğle saatlerinde Şarköy'den demir alan 51 yerli ve yabancı bandıralı gemi, Çanakkale ve İstanbul boğazlarından geçmek üzere rotalarına göre yol aldılar. Bir kısım gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için, Şarköy açıklarında demirli olarak bekliyor.
BALIKÇILAR DA ETKİLENDİDün başlayan bu günde süren fırtına ve sağanak yağış, Şarköy'lü balıkçıları da etkiledi. Balıkçı tekneleri 2 gündür balığa çıkamazken Marmara'da balıkta olan ve fırtına ve yağmur nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına demirleyen tekneler de, limanda hava koşullarının düzelmesini bekliyor.Denizde oluşan ve 4 metreye ulaşan dev dalgalar Mürefte-Hoşköy arasındaki karayoluna kadar ulaştığından, zaman zaman kara ulaşımında da aksamalar oluyor.Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle Mürefte ve Hoşköy beldeleri ile bağlı 9 köyde bir süre elektrik kesintisi yaşandı.Yetkililer, fırtına ve olumsuz hava koşullarının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini belirterek, vatandaşları gerekli önlem almaları konusunda uyardılar.DenizHaber.Com
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Karadeniz’deki gemi saldırıları BM Güvenlik Konseyi’ne taşındıDTO Meclis Üyesi ve ICS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Düzgit, Karadeniz’de ticari gemilere yönelik saldırıları 15 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen ICS Yönetim Kurulu toplantısında gündeme taşıdı.
İhracat ve lojistik sektörü LOGISTECH 2026’da İzmir’de buluşacakLojistik sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşmalarından LOGISTECH 5. kez kapılarını açacak. LOGISTECH, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, depolama, soğuk zincir, otomasyon ve liman işletmeciliği gibi lojistiğin tüm halkalarını buluşturacak.
Denizden çıkardıkları eski tekneleri ev yaptılarYoksul balıkçılar, ev yapacak imkanları olmayınca eskimiş tekneleri ters çevirip çatı yaptı. Savaşta yok olan bu yaşam alanı, yıllar sonra turistik evler olarak yeniden canlandı.
Dünyanın en büyük elektrikli feribotu seferlere başlıyorDünyanın en büyük elektrikli gemisi olarak tanıtılan China Zorrilla, binlerce kilometrelik yolculuğun ardından Güney Amerika'ya ulaştı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























