• BIST 11002.02
  • Altın 5772.817
  • Dolar 42.5108
  • Euro 49.5544
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 15 °C

300 yıllık hazine dalgıçların oldu: Değeri 1 milyon dolar

300 yıllık hazine dalgıçların oldu: Değeri 1 milyon dolar
ABD'nin Florida kıyılarında 1715’te batan İspanyol hazinesi gün yüzüne çıktı. Binden fazla altın ve gümüş sikke bulundu. 1 milyon doları (41.7 milyon TL) değer biçilen hazinenin yüzde 80'i keşfi yapan dalgıçlara verilecek.

Florida açıklarında 1715 yılında batan İspanyol hazine gemisinden binden fazla altın ve gümüş sikke çıkarıldı. Yaklaşık 1 milyon dolar (41,7 milyon TL) değerindeki keşif, 1715 Fleet Queens Jewels ekibinin 1990’dan bu yana bulduğu en büyük hazine oldu. Florida yasalarına göre hazinenin yüzde 80’i dalgıçlara, yüzde 20’si müzelere gidecek.

ABD’nin Florida kıyılarında, 1715 yılında kasırgada batan İspanyol hazinesine ait gemi enkazında binden fazla altın ve gümüş sikke bulundu. Yaklaşık 1 milyon dolar (41,7 milyon TL) değer biçilen hazine, 1715 Fleet Queens Jewels adlı kurtarma şirketi tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

Küba’dan yola çıkan ve Florida açıklarında batan İspanyol filosunun taşıdığı toplam hazine değerinin 400 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Son keşifte ortaya çıkarılan sikke sayısı binin üzerinde.

Darphane izleri hâlâ okunabiliyor

Kurtarma ekibinden yapılan açıklamada, birçok sikkede darphane damgası ve tarihlerin hâlâ okunabildiği belirtildi. Şirketin operasyon direktörü Sal Guttuso, “Her bir sikke, dönemin İspanyol İmparatorluğu’nun altın çağından izler taşıyor” dedi.

Florida yasalarına göre paylaştırılacak

Yasal düzenlemelere göre bulunan hazinenin yüzde 20’si müzelere, geri kalan kısmı ise keşfi yapan dalgıçlara verilecek. Bu keşif, şirketin 1990 yılından bu yana gerçekleştirdiği en büyük hazine bulgusu olarak kayıtlara geçti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim