• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

"30 yıllık fırkateyn hibesine gerek yok"

"30 yıllık fırkateyn hibesine gerek yok"
GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan askeri gemileri inşa etmeye başladıklarını kaydederek; "ABD’nin 30 yıllık fırkateynleri hibe etmesine gerek yok" dedi.

MURAT KIRAN: 30 YILLIK FIRKATEYN HİBESİNE GEREK YOK

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran Türk gemi sanayinin son yıllarda büyük bir gelişme kaydettiğini, belirterek, Türk Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan askeri gemileri inşa etmeye başladıklarını kaydederek, ‘ABD’nin 30 yıllık fırkateynleri hibe etmesine gerek yok’ dedi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde alınan ve Türk gemi inşa sanayini de yakından ilgilendiren kararlara imza attığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran açıklamasında şunları kaydetti:

“3 Ocak 2013 Perşembe günü Sayın Başbakanımız başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) Türk gemi inşa sanayini de yakından ilgilendiren kararlara imza atmıştır.

Bu kararların ilki, Türkiye’de dizayn ve inşa edilen ilk ulusal gemi olan Milli gemimiz MİLGEM Projesinin, ilk iki gemisinin başarı ile askeri tersanemizde inşasından sonra, GİSBİR üyesi bir özel sektör tersanemize ihale edilmesi konusunda görüşmelere başlanmasıdır.

2000’li yılların başında bir hayalden gerçeğe dönüşmeye başlayan MİLGEM Projesinin ilk gemisi olan HEYBELİADA Korvetimiz, şu anda Türk ulusal gemi inşa sanayinin bir gururu olarak ulusal denizlerimizde ve uluslararası sularda görevini başarı ile icra etmektedir. Bu projenin devamı olan altı korvetin bu andan itibaren özel sektör tersanelerinde imal edilecek olması, Türk gemi inşa sanayinin geldiği noktayı herkese göstermektedir.

Savunma Sanayi Müsteşarlığımız, her zaman Türk gemi inşa sanayinin “komple platform” (bitmiş ve kullanıma hazır gemi) inşa etme kapasitesine güvenmiş ve bu güven çerçevesinde 2007 yılından bu yana beş tersanemize projeler ihale etmiştir.

MİLGEM projesine kadar özel sektör tersanelerimize ihale edilmeyen muharip gemiler, ilk kez MİLGEM korvetinin RMK Marine tersanemize ihale edilmesi ile artık özel sektör tersanelerinde de inşa edilmeye başlanacaktır.
Dünyada yardımcı sınıf olsun, muharip sınıf olsun kendi savaş gemisini özgün dizaynı ile inşa ve imal etme kapasite sahip ancak on beş ülke var olduğu düşünülürse, Türk gemi inşa ve yan sanayinin son yıllarda ne kadar önemli bir gelişme kaydettiği daha iyi anlaşılacaktır.

Bu ihalenin ardından ülkemiz gemi inşa sanayinin yeni hedefi, Deniz Kuvvetlerimizin kuvvet ihtiyaçları doğrultusunda kendi özgün dizayn fırkateynlerimizi inşa etmek ve bu sayede de yabancı donanmaların 30 yıllık fırkateynlerinin hibe edilmesine ihtiyaç duymamaktır.”

murat-kiran.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ali ayaz
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:36
Milgem
YAPILAN GEMILERI YAKINDAN TAKIP EDIYORUM AMA HI-TECH,SILAH ,ANA MAKINE VS. YERLI MALZEME DEGIL VE KISA ZAMANDADA OLAMAZ ZATEN. GÖZ BOYAMA...GEMILERI YÜZDÜREN ANA MAKINE VE HI-TECH DIR
92.76.237.16
ibrahim akyıldız
03 Mart 2013 Pazar 12:20
savunma sanayimiz
yorumları okurken halen bazı arkadaşların 50 li yıllarda olduklarını görüyorum bazı arkadaşlar göremesede türk savunma sanayii gümbür gümbür geliyor hemde dünyayı yöneten birleşmiş milletler güvenlik konseyini tir tir titreterek korkularında türkiyeyi nasıl oyalarım oyunlarının ayyuka çıkkardıklarını görmemiz lazım arkadaşlar türk savunma sanayi dünyanın tüm dengelerini altüs edecek kadar gelişti dahada gelişecek ozaman dünyada yeni güvenlik konseyini biz kuracagız bu gelişime inanmayanlar varsa türk olduklarından şüpe duyarım dönsünler arkalarına baksınlar bu millet dünyadaki bütün tarihi silip yeniden tarih yazan bir millettir otarih yakındır emegi geçen tüm devlet büyüklerimize güvenlik birimlerimize mühendislerimize sanayicilerimize ünüversite mensuplarımıza devlete vergi veren işletmelerimize duasını esirgemeyen kardeşlerimize sonsuz teşekkürler ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN
159.146.85.121
Bülent DİZDAR
11 Ocak 2013 Cuma 08:05
Bedava verseler bile bu bir tuzak !
Çünkü peşinden isteyeceğiniz her yedek parayı normal fiyatının üzerinde yollamaktalar..AMERİKA Bedava çöpünü bile VERMEZ ! Bedava sandığınız hibeler aslında hepsi birer tuzaktır. Denizcilik sektörü hataları olsada yaptıkça denetlendikçe güçlenebilir. Yeterki GİSBİR üyeleri samimi ve işçilerine şevkatli olsun...
78.171.175.160
MİLLİ GÜÇ
08 Ocak 2013 Salı 03:39
MİLLİ GÜÇ
İLERİ TEKNOLOJİLERİN KULLANIMIMIZA SUNDUĞU ÜRÜNLERİ İLLE DE SİLAHLARI MİLLİ SAVUNMA ADINA NE KADARINI YERLİ OLARAK ÜRETİYORUZ.F-16 UÇAKLARI DA TÜRKİYEDE MONTE EDİLİYOR.IVIR ZIVIRI DA YERLİ.İSRAF İÇİN BU KADAR İSTEKLİ OLUNMAZ.OYUNCAK İSTİYORSANIZ YAPIN.
85.103.191.100
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim