• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

"27. Bodrum Cup" Uluslararası Yelken Yarışları başladı

"27. Bodrum Cup" Uluslararası Yelken Yarışları başladı
Bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen ve 120 teknenin katıldığı "The Bodrum Cup" Uluslararası Yelken Yarışları, Bodrum açıklarında başladı.

"27. The Bodrum Cup" Uluslararası Yelken Yarışları, Bodrum açıklarında başladı. Bodrum'da bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen yarışlara, 120 tekne katılıyor. Bodrum Karaada önlerinde startı verilen yarışları, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da izledi. Vali Amir Çiçek ve beraberindekiler, denizde hayatını kaybeden kişiler için denize çelenk ve karanfil bıraktı. 

Bodrum Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Cup yarışlarının bu sene 27'nci yılında olduğunu hatırlattı. 

Komite kadrosunu gençleştirerek, güçlendirdiklerini vurgulayarak Aras, "Gittikçe büyüyoruz. Bodrum Cup'ı Akdeniz'in en önemli organizasyonlarından biri yapmak istiyoruz. Çünkü Bodrum buna yakışıyor. Bodrum ve Türkiye'deki yat sektörü buna yakışıyor. Ses getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Katılımcı tekne sayısında büyük artış bulunduğunu aktaran Aras, yarışan yat sayısının 72 olduğunu, organizasyon yatlarıyla toplam yat sayısının 120'ye çıktığını kaydetti. Yarışa katılan teknelerden 20'sinin yabancı bayraklı olduğuna işaret eden Aras, "İtalya'dan sadece bu yarış için gelen misafirlerimiz var. 20 yabancı yatın olması Bodrum Cup'ı uluslararası hale getirdi. Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Sadun Boro etabı öncesi Muğla Valisi Mustafa Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hayatını kaybeden denizciler için denize çelenk bıraktı. Çelenk töreninin ardından saat 11.30’da verilen startla 27. Bodrum Cup’ın ilk etabı olan Bodrum - Gümüşlük arasındaki Bodrum Belediyesi Sadun Boro etabı başladı. 

İlk etapta rüzgarın 14 deniz mili şiddetinde olması yarışmacılar arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

‘Kartal’ başlı armalı yelkeniyle yarışan Grandi adlı yat 2 saat 29 dakikalık derecesiyle birinci, STS Bodrum Okul Gemisi ikinci, Borina da üçüncü oldu.

122 tekne ve bin beş yüzün üzerinde katılımcıyla başlayan The Bodrum Cup 19-24 Ekim tarihleri arasında 5 etapta yapılacak.

27. The Bodrum Bodrum Cup Programı:
20 Ekim 2015: Bodrum Belediyesi &Sadun Boro Etabı (Bodrum-Gümüşlük)
21 Ekim 2015: TAV Passport Etabı (Gümüşlük - Leros)
22 Ekim 2015: TURSAB Etabı (Leros - Leros)
23 Ekim 2015: Palmarina Bodrum Etabı (Leros - Yalıkavak)
24 Ekim 2015: Technogym Etabı (Yalıkavak - Bodrum)

Yarışlar, 24 Ekim Cumartesi günü düzenlenen ödül töreniyle sona erecek.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim