• BIST 9645.02
  • Altın 2411.409
  • Dolar 32.5821
  • Euro 34.8207
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 18 °C

2012 deniz turizmi sektörü değerlendirildi

2012 deniz turizmi sektörü değerlendirildi
DTO Bodrum'da "2012 Deniz turizmi sektörü değerlendirme toplantısı" düzenledi. Toplantıda yönetmelikler, yabancı bayrak, çevre koruma, denetim-kurumlar arası koordinasyon, deniz turizmi araçları ve deniz turizmi tesisleri gibi konular görüşüldü.

İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Bodrum'da "2012 Deniz turizmi sektörü değerlendirme toplantısı" düzenlendi.

Bodrum'a  bağlı Turgutreis'de bir otelde düzenlenen toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan sunum yapıldı.

Toplantıda, yönetmelikler, yabancı bayrak, çevre koruma, denetim-kurumlar arası koordinasyon, deniz turizmi araçları ve deniz turizmi tesisleri gibi konular görüşüldü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, toplantıda yaptığı konuşmada, "2013-2014 yılına daha donanımlı, daha hazırlıklı, daha kalitesi arttırılmış deniz turizmi sektörü olarak girmek için çalışıyoruz" dedi.

Aka, deniz turizmi açısından turizm sezonunun 2012 yılının değerlendirmesini yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"İlgili kamu kuruluşları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve valiliklerimiz özellikle Türkiye'nin en önemli turizm bölgesi olan Muğla ilinin Bodrum ilçesinde, Bodrum limanında özel sektörden, turizmciler, marina işletmecileri, günü birlik tekne işletmecileri ve bütün paydaşların katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Önümüzdeki yılın hazırlıkları, yapmamız gereken yasal düzenlemeler, yaşadıkları sıkıntılar, global kriz ve çeşitli ekonomik sıkıntılar sonucunda yaşadıkları Mali güçlüklere ne tip destekler verilebileceği gibi birçok konuda denizcilerin görüşlerini almak, yaşadıkları sıkıntıları not etmek kamu tarafı olarak yapmayı düşündüğümüz projeleri ve düzenlemeleri onlarla paylaşarak görüşlerini almaya geldik."

Yapacakları düzenlemeleri toplantıdan elde edilecek sonuca göre yapacaklarına işaret eden Aka, "Hedefimiz deniz kazalarını asgariye indirmek. Ama adı üstünde, kaza her zaman olabilir. Özellikle deniz, fiziki ortamı gereği her zaman kazalara müsait bir alandır" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ise deniz turizmi ile ilgili sıkıntıların giderilmesi adına kurum ve kuruluşların sıkıntıları nasıl giderebilecekleri konusunda görüş aldıklarını söyledi.

Yönetmeliklerdeki sıkıntıları gidermek için karar aldıklarını ifade eden Kadıoğlu, "İnşallah sektörümüzle bunları uygulamaya çalışacağız. Çünkü, maksadımız denizlerimizin kirliliğini önlemektir. Bu anlamda bakanlık olarak deniz kirliğinin önlenmesine yönelik hem denetim hem de mevzuat açısından sorumluluğumuz var. Sektör ile ilgili kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi.

Kadıoğlu, mavi kart uygulamasını Muğla'da başlattıklarını kaydederek, "Bodrum da bu yerleşim alanlarımızdan biri. Bugün şunu gördük, yapmış olduğumuz uygulamada ufak tefek sıkıntılar var. Bu sıkıntıları sektörümüzle bir araya gelerek çözeceğiz" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim