• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

20. Ulusal Denizkızı Kongresi sona erdi

20. Ulusal Denizkızı Kongresi sona erdi
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ulusal Denizkızı Kongresi sona erdi. Gemi Yönetimi & Brokerlık konusunun ele alındığı kongrede katılımcılar, denizciliğe emek veren sektör temsilcilerinden konunun püf noktalarını öğrendi.

20 yıllık bir emeğin eseri olan, her yıl büyük bir özenle düzenlenerek tekrarlanan, Denizci Öğrenciler Derneği’nin her yıl üzerine daha da kalite katarak büyüttüğü 20. Ulusal Denizkızı Kongresi 2. gününde de tüm hızıyla ve 20. yıl özel oturumlarıyla  devam etti.

Kongre ikinci gün programının ilk bölümü Gemi Yönetimi & Brokerlık konulu oturumun birinci kısmı Aqua Shipping Chartering Agency Şirketi Sahibi Melike Aysu Gürgan’ın değerli katılımı ile başladı. Gürgan, sektöre stajyer olarak başladığı ilk günden itibaren kendi şirketini kuran bir iş kadını olmaya uzanan yolunu öğrencilere anlattı.

Gemi yönetimi & brokerlık konulu oturumun ikinci kısmında Uzak Yol Kaptanı Behzat Esinduy, meslek uygulamalarının ince detaylarını katılımcılarla paylaşarak Katılımcılar denizciliğe emek veren bir sektör üyesinden gemi kiralamanın püf noktalarını öğrenmeyi güzel bir fırsat olarak gördüklerini ve bu fırsatı değerlendirmek için sunumu dikkatle takip ettiklerini anlattı.

denizkizi_kongresi_5.jpg

Günün ikinci oturumunda gerçekleştirilen panelde Uzak Yol Başmühendisi Hayzun Duman, sektördeki okul ayrımından bahsetti. Başarısızlıktan gelen bir hikayesi olduğunu, her zaman kendisinde eksiklik görerek tamamlamaya çalıştığını ve bu sayede her zaman daha ileriye gittiğini aktararak denizciliğin dinamik bir organ olduğunu söyledi. Duman, stajyerlerden beklediklerinin başında denizde emniyet olduğunu aktardı.

Kaptan İzzet Yüce ise, pratiğin her zaman teoriyi desteklemesi gerektiğini belirterek staj ve meslek hayatı boyunca bilgi ve birikimin adım adım gerçekleşeceği vurgusunu yaptı. Yüce, gelişen teknolojinin denizcilik sektörünü doğrudan etkilediğini aktararak gündemde olan insansız gemi projelerinin tam anlamıyla mümkün olmadığını deniz ortamının doğal değişkenlerinde geminin kontrolünün insanlarda olması gerektiğini belirterek açıkladı.

Kongre programı Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’nun katılımları ve konuşmasıyla devam etti. Melikoğlu, Türk Loydu & Gemi Bakım Onarım oturumunun ilk bölümünde kuruluşunun kalitesini gösteren en önemli unsurun sörveyörlerin performansı olduğunu söyledi.

denizkizi_kongresi_4.jpg

Melikoğlu, Türk Loydu olarak amaçlarının uluslararası arenada Türk denizciliğini ileriye taşımak ve ülke menfaatlerinin korunmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Türk Loydu & Gemi Bakım Onarım oturumunun ikinci bölümünde Beşiktaş Tersanesi Kalite Kontrol Müdürü Halil Topuçular, tersaneciliğin bir bölümü olan tamir projelerinde en önemli noktanın çevre, kalite ve iş güvenliği olduğunu anlatarak bilgi birikimi ve tecrübe ile denizcilikteki sorunların çözüme kavuşabileceğine dikkat çekti. Topçular, katılımcılara kendilerini tam olarak yetiştirmeden iş hayatına yoğunlaşmamaları gerektiği tavsiyesinde bulunarak iş hayatında yeni bilgiler öğrenmenin devamlı bir süreç olduğuna ve belli bir konuda yoğunlaşarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğine değindi.

Kongrenin en fazla konuşmacı katılımlı olan paneli Forwarder & Proje Taşımacılığı oturumunda Origin Lojistics İstanbul Ofis Müdürü Ağahan Ertürk, HM Global Projects Genel Müdürü Hürol Aslan, Origin Lojistics Genel Müdürü Yüksel Kahraman  ve HM Global Projects Genel Müdür Yardımcısı Atilla Çalış konuşmacı olarak yer aldı. Özenli bir empati gücüyle kendi moderatörlüğünü gerçekleştiren panelistler, iş hayatında yer almaya hazırlanan geleceğin denizcilerine iş hayatına girmenin ve hazır olmanın püf noktalarını verdi.

denizkizi_kongresi_3.jpg

21. Yüzyıl Yetkinlik ve Becerileri konulu oturumda Es Koçluk ve Danışmanlık Kurucusu Emine Sever, hayat boyu insanların karşılaştıkları her zorluktan belli çıkarımlarda bulunması gerektiğini ve bu sayede birikim elde edebileceklerini anlatarak kişilerin elde ettikleri bilgileri taze tutmak adına yenilemelerinin önemli olduğunu söyleyerek liderliğin yöneticilik ile farklı olduğunu belirtti. Sever, bireylerin güçlü yönlerini yenilikleri keşfederek deneyimleyerek ve öğrenerek vazgeçmeden ilerlemesi ile elde edebileceklerine vurgu yaptı.

Denizcilikte Dijitalleşme Ve İnovasyon oturumunda Entech & Semar Proje Yöneticisi ve Novumare Technologies Co-Founder, Cto Kapt. Ömer Berkay Dağlıgelişen teknoloji ile denizciliğin artık farklılaştığını söyleyerek Türkiye’de denizcilik sektöründe inovasyonun eksikliklerinin çok fazla olduğunu aktararak denizcilikte blockchain kullanımının önemli bir noktaya geldiğini belirtti. Dağlıgelişen, denizcilik sorunlarının uyumluluk, beklentiler, altyapı, siber güvenlik, organizasyon ve işgücü olarak alt başlıklara ayrılabileceğini aktararak denizcilikte fark yaratmak isteyen bireylerin blockchain, yapay zeka, eğitim ve kişisel gelişim gibi konuların üstüne düşmesi gerektiğini anlattı.

denizkizi_kongresi_1.jpgdenizkizi_kongresi_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim