• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye ikinci oldu

20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye ikinci oldu
İstanbul'da düzenlenen şampiyonayı Türk sporcular 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile ikinci sırada tamamladı.

İstanbul'da düzenlenen 20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye ikinci oldu.

Beylikdüzü Spor Kompleksi ve West İstanbul Marina’da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile 17 ülke arasında Rusya'nın ardından ikinci sırayı aldı.

Muhammed Emin Bay 4 altın madalya kazandı

2017'de Gençler Dünya Şampiyonu olan Muhammed Emin Bay, yarışlarda 4 altın madalya kazandı. Bay, 400, 800 ve 1500 metre su üstünde, 6 bin metre açık su yarışında 4 kez Avrupa Şampiyonu oldu.

4 altınlı Muhammed Emin Bay'ın yanı sıra Tuğcan Kaytar 100 ve 200 metre su üstünde gümüş, 50 metre su üstünde bronz madalya alırken, Onur Berke Kuyumcu 50 metre su üstü ve 100 metre tüpte gümüş, 100 metre su üstünde bronz madalya kazandı. 50 metre dip yarışında Yiğit Yılmaz da gümüş madalya elde etti.

4x50 su üstü mixed yarışında gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı, erkeklerde 4x100 ve 4x200 su üstü bayrak yarışlarında bronz madalya aldı.

Rusya ise 10 dünya rekorundan 9'unu kırarak toplam 39 madalya ile şampiyonluk yaşadı. 

Muhammed Emin Bay'dan şampiyonluk gözyaşları 

Milli sporcu Muhammed Emin Bay 6 bin metre su üstünde kazandığı birincilikle Türkiye'nin şampiyonayı altın madalya ile kapatmasını sağladı. Şampiyonayı 4 altın madalya ile tamamlayan sporcunun sevinç gözyaşları dikkati çekti. 

Yarışmanın ardından babasına ve TSSF Başkanı Şahin Özen'e sarılarak ağlayan Muhammed Emin Bay, "Palet, ayağımı bazen dayanılmaz şiddette acıttı. İtalyan rakibime altın madalyayı kaptırmamak için çok uğraştım. Ancak milli formamız uğruna bu acıya katlanabilirdim ve katlandım. Bu şampiyonada ülkemize 4. altın madalya getirmenin gururunu yaşadım." diye konuştu.

Yarışma sonuçlarını değerlendiren Paletli Yüzme Milli Takım Antrenörü Özgür Alemdar, "Hem kırılan rekorlar, hem ülkemizin elde ettiği muhteşem başarılar açısından son derece başarılı bir Avrupa Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. Milli sporcularımızın aldığı madalyaların mutluluğu ve sevinç gözyaşlarına ortak olmanın gururunu yaşadık. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Kendilerini kutluyorum ve onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı. 

TSSF Başkanı Şahin Özen ise kazanılan 14 madalyayla tarihi bir başarıya imza attıklarını belirterek, millilerle ve antrenörleriyle gurur duyduğunu söyledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim