• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

110 milyon dolarlık mega yat Fethiye'ye demirledi

110 milyon dolarlık mega yat Fethiye'ye demirledi
Dünyanın en zengin 20 Arap iş adamı arasında yer alan Lübnanlı Taha Mikati'ye ait Chopi Chopi isimli mega yat Fethiye'ye demirledi.

Yunan Adaları'ndan Türkiye kıyılarına geçen mega yatın yolcuları arasında Taha Mikati'nin de yer aldığı öğrenilirken yatta aile yakınlarının da bulunduğu ifade edildi.

Fethiye İskelesi'nden Lübnanlı iş adamının mega yatına 80 bin litre akaryakıt alınırken, mega yattan özel bir araca yaklaşık 20 valiz konulup iskeleden ayrıldı.

Lübnanlı Taha Mikati’nin mega yatına aldığı 80 bin litre akaryakıtın karşılığında ise 2 Milyon TL ödediği öğrenildi.

4 milyar dolar servete sahip olduğu belirtilen telekomünikasyon şirketleri sahibi Lübnanlı iş adamı Taha Mikati'nin aile evi olarak adlandırdığı dünyanın en güzel yatları arasında yer alan Chopi Chopi isimli megayat, Fethiye Limanı'na demirledi.

Yunanistan adalarından Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenilen içinde iş adamı Taha Mikati ve aile yakınlarının yer aldığı 2 bin 421 grostonluk 80 metre uzunluğundaki mega yat ile Yunanistan ve Türkiye kıyılarını gezen Mikati, yakınlarıyla tatil yapıyor.

Sabah saatlerinde Fethiye İskelesi'ne demirleyen yattan iniş yaparak, Dalaman Havaalanı'na gidecek iş adamı Taha Mikati'nin yakınlarına ait 20 bavul ve çeşitli büyüklükte çantalar indirilip, gümrükten geçti. Bu sırada 8 tankerle yaklaşık 2 Milyon TL’lik 80 bin litre akaryakıt ikmali yapıldı.

Yatın Fans Maritin şirketine ait olduğu, Taha Mikati ve yakınlarının yeniden mega yatla Yunanistan'ın Rodos Adası'na gideceği öğrenildi.

MEGA YAT 110 MİLYON DOLAR

80 metrelik lüks mega yat, İtalyan mimarlar Laura Sessa, Giovanni ve Paola Zuccon ile birlikte inşa edildi.

110 milyon doların üzerinde olan tüm yatın tamamlanması 660 bin saat sürdü ve yer değiştirme gövdesi alüminyum ve çelikten yapıldı.

Aslen eğlence amaçlı kullanım için “aile evi” olarak tasarlanan Chopi Chopi, beş lüks çift kabin, özel VIP teraslı özel bir süit, altı geniş açık güverte, alt güvertede bulunan 100 metrekarelik plaj kulübü içeriyor.

Birden fazla yemek ve salon alanı ve iki asansör. Yüzen ev, herhangi bir zamanda 12 konuk ağırlayabilir ve yaklaşık 31 mürettebat ve 9 personel istihdam ediyor. Ayrıca, gemi benzersiz bir dairesel pilot ev, sauna, Türk hamamı ve masaj odası ile tam bir günlük SPA ve arkada bulunan bir helikopter pisti bulunuyor.

Chopi Chopi beş yıl önce, 2014 Dünya Yat Kupası'nı evine götürdü. Ondan önce de Showboats Tasarım Ödülleri, 2014 yılında En İyi İç Dekorasyon Ödülü; 2014 Dünya Süperyat Ödülleri'nde Hakem Heyeti ve 2013 Yılı Teknesi ödüllerini aldı.

1-223.jpg2-228.jpgsonhaberici.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim