• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

11. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı

11. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı
Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliğinin (GYHİB) geleneksel hale gelen 11. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nın kazananları ödüllerine kavuştu.

GYHİB'in açıklamasına göre, Birlik tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen ve 11'incisi gerçekleştirilen yarışmanın teması, bu yıl "Yeni Nesil Koster Gemisi" olarak belirlendi.

Açıklamada ödül törenindeki konuşmasına yer verilen Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, yarışmayla hedeflerinin, "sektörün geleceği gençlere inovasyon ve tasarım kültürünü aşılamak" olduğunu belirterek, yetenekli öğrencileri sektöre kazandırmak ve ileride sektörü daha yukarıya taşımaları için onlara motivasyon sağlamak için yarışmayı hayata geçirdiklerini bildirdi.

Eski yarışmacıların hemen hepsinin sektörde kendilerine yer bulduğunu aktaran Seven, "Ödül törenimiz de tam bu amaçla tüm öğrenci arkadaşlarımızın projelerini, kendilerini, fikirlerini, vizyonlarını, hayallerini ortaya koymaları ve bunları sektörün tüm paydaşlarıyla istişare edebilmeleri için büyük bir fırsattır." ifadesini kullandı.

İki projeye özel ödül verilmesi kararlaştırıldı

Cem Seven, Türkiye'nin gemi ve yat ihracatının artırılması için gerçekleştirdikleri "The Art On Water" başlıklı dijital tanıtım projelerine değinirken, balıkçı gemileri ihracatında dünya birincisi, römorkörlerde ikinci, feribot ve gezinti teknelerinde altıncı olduklarını, mega yatta en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 ülke arasında yer aldıklarını bildirdi.

Bu projeyle on binlerce yabancı profesyonele sektörün hikayesini anlattıklarını aktaran Seven, yurt dışı fuarlara yönelik düzenledikleri milli katılımlara işaret etti.

Seven, bu yıl iki proje için de özel ödül verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, "Jüri heyetimizin önerisi, GYHİB Yönetim Kurulumuzun uygun görüşüyle iki projemiz için de özel ödül verilmesini kararlaştırdık. Bugün ilk 3 sırada yer alarak dereceye giren projelerin yanı sıra iki projeye de Türk Loydu özel ödülü ve Gemi Mühendisleri Odası özel ödülü de veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ödül kazanan projeler

Gecede, konuşmaların ardından ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl temanın "yeni nesil koster gemisi" olarak belirlendiği yarışmanın birincisi Yıldız Teknik Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi öğrencileri, Nedir Ymamov ve Tunahan Sert'in "Vaquita" isimli projesi oldu.

İkinciliğe "Methter" isimli projeyle Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Berfe Nur Kallenci, Faruk Berkin Gücüyeter, Kağan Esat Özlü ve Mahircan Yıldız, üçüncülüğe ise "Free Willy" isimli projeyle Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Ahmet İzzet Kurtuluş, Rahmi Murat Dural ve Tufan Koftar layık görüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Maltepe Üniversitesi öğrencileri Derya Çelikel, Mehmet Akif Tarhan, Tuncer Sönmezoğlu ve Erdinç Kara'nın "Aiolos" projesi Türk Loydu Özel Ödülü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Ozan Şahin ve Hüseyin Deniz Güler'in "Mediterranean Gull" projesi ise Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Özel Ödülü aldı.

Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birinciye 80 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 20 bin TL tutarında para ödülleri verildi. Ayrıca, Türk Loydu Özel Ödülü ile GMO Özel Ödülü sahipleri ise 10 bin TL ile ödüllendirildi.

Ödül törenine TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, denizcilik sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ihracatçı birliklerinin başkanları, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim