• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

‘1. Özel Denizcilik Kurumları Çalıştayı’ yapıldı

‘1. Özel Denizcilik Kurumları Çalıştayı’ yapıldı
Özel Denizcilik Kursları Derneği tarafından düzenlenen ‘1. Özel Denizcilik Kurumları Çalıştayı’, Antalya’da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan 6 üst düzey yetkili katıldı.

Özel Denizcilik Kursları Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Özel Denizcilik Kurumları Çalıştayı” yapıldı.

Denizcilik eğitim kurslarının sorunlarını ortaya koyarak çözümler üretmek üzere Antalya’da gerçekleştirilen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan 6 üst düzey yetkili ile Özel Denizcilik Kursları Derneği üyesi 27 kurumdan 45 kurs temsilcisi katıldı.

Çalıştayda “Özel denizcilik kurslarının tabi olduğu mevzuat, idare tarafından yapılan periyodik ve ilave denetim taleplerinde yaşanan sorunlar, Gemiadamları Eğitim Bilgi Sistemi’nde (GAEBS) ve E-ÖZEL Bilgi Sistemi'ne girişde yaşanan sıkıntılar ve mükerrer işlemler, gemiadamlarının sertifikasyonuna ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat farklılıkları, kurs programlarında modüler sistem uygulamasının fayda ve mahsurları, denizcilik eğitimlerine idari ve sınavlara ilişkin bölgeler farklılıklar, Amatör Denizci Belgesi eğitiminde uygulamalı eğitim ihtiyacı, denizcilik sektöründe istihdam” gibi konular görüşülerek sorun sahalarına ilişkin yol haritaları çıkartıldı.

c4.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nı temsilen çalıştaya katılan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Abdullah Süslü, kurumlar tarafından yapılan kursiyer işlemlerinde tekerrürü önlemek için STCW Sözleşmesi’nin gerekleri de dikkate alınarak E-ÖZEL Bilgi Sistemi’nin kurumlar tarafından kullanılması gerektiği belirti.

Ayrıca Abdullah Süslü, Gemiadamları Yetiştirme Kursları Yönetmeliği’nin günün ihtiyacına cevap verecek şekilde güncellenmesi gerektiğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince idari ve sınavlara ilişkin bölgesel uygulama farklılıklarının giderileceğini söyledi.

c3-002.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, konuşmasında Özel Denizcilik Kursları Derneği’nin kısa sürede derneğe katılan üye sayısı dikkate alındığında kursların yüzde 90’a yakın bir kısmını temsil etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Özel Denizcilik Kursları Derneği’nin denizcilik eğitiminin geliştirilmesi ve özel denizcilik kurslarının sorunlarına ilişkin tekliflerinin önemseneceğini ifade eden Kılıç, İdare olarak ana hedeflerinden birinin deniz taşımacılığının emniyeti ve temiz denizler olduğunu bu hedefe ulaşmada denizcilik eğitiminin önemini vurguladı.

c5.jpg

İdare tarafından yapılan denetimlerin bağımsız denetçilere devredilebileceği vurgusunu yapan Okay Kılıç, ayrıca özel denizcilik kurslarının güven konusunda somut adımlar atması gerektiği, bu kapsamda derneğe özellikle oto-kontrol konusunda önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Çalıştayın dilek ve temenniler bölümünde Özel Denizcilik Kursları Derneği üyeleri, kurslara güvenin yeniden tesisi konusunda görüşlerini belirterek aracı firmaların faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin alınması gereken önlemler dile getirdiler.

c1-002.jpgc2-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim