• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Yunanistan Rum gemilerini bırakmıyor

Yunanistan Rum gemilerini bırakmıyor
Rum armatörler limanlara paralarını ödeyemiyor.Yunanistan, 3 Rum gemisinin, liman ücretlerini ödemediği için ayrılmalarına izin vermedi.

Rum armatörler limanlara paralarını ödeyemiyor.Yunanistan, 3 Rum gemisinin, liman ücretlerini ödemediği için ayrılmalarına izin vermedi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde bankaların yarın açılması bekleniyor. Rum yönetimi, sermayenin kaçışını önlemek için yapılacak kısıtlamalar üzerinde çalışırken bu sabah da belirsiz bir geleceğe uyanan Rumlar, ekonominin 10 yıldan önce düzelmesini beklemiyor.

SERMAYE KAÇACAK KORKUSU

Avrupa Merkez Bankası'nın acil fonları sayesinde, ATM'lerden günde 100 avronun üzerinde para çekilemiyor.

Rum Maliye Bakanlığı, sermaye hareketlerinin kısıtlanması için alınacak önlemler paketine son şeklini veriyor.Rum Merkez Bankası Başkanı'nın sermaye kontrolünün geçici olacağını söylemesine rağmen, kontrolün yıllarca süreceği tahmin ediliyor.

KRİZ HAYATI VURDU

Bankaların kapalı olması yüzünden, Rum armatörler limanlara paralarını ödeyemiyor, açık denizdeki Rum yük gemilerinin de zor durumda olduğu bildiriliyor. Yunanistan, 3 Rum gemisinin, liman ücretlerini ödemediği için ayrılmalarına izin vermedi.

Bankaların kapatılması ya da birleştirilmesiyle işsiz kalacak binlerce Rum öfkeli... Rum Kesimi'ndeki en büyük bankanın çalışanları, banka merkezini işgal etti. Göstericiler daha sonra Merkez Bankası'na yürüyerek, başkanını istifaya çağırdı.

Binlerce liseli öğrenci de, yeni ekonomik önlemleri protesto için sokaklara döküldü, parlamento binası önünde gösteri düzenledi.

Rum dükkân sahipleri de, çok sayıda iş yerinin iflas tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu kaydediyor.

RUMLAR MERKEL'E KIZGIN

Rum Kesimi sokaklarında gösteri yapan bir başka grup da, lokanta ve kafeleri dolaşarak, halkı ayaklanmaya çağırıyor, Almanya Başbakanı Angela Merkel için hakaret içeren sloganlar atıyor.

Rum halkı arasında liraya geri dönülmesi fikrine sıcak bakanlar hızla artarken, uluslararası çevrelerde Rum Kesimi'nin avro bölgesinden çıkarılması yönünde yazılar yayınlanıyor.

Rumların 10 milyar avroluk yardım paketini alabilmek için, 5 milyar 800 milyon avroluk tasarruf yapması gerekiyor. Bu miktar büyük ölçüde 100 bin avronun üzerindeki hesaplardan yüzde 30 civarında kesinti yapılarak karşılanacak. Kalanı içinse vergi artışı ve özelleştirmelere gidilecek.

Moody's, Rum Kesimi için hazırlanan paketin, avro bölgesi açısından olumlu olmadığını savundu. Moody's tarafından yapılan açıklamaya göre, benzer bir güçlükle karşılaşacak ülkelerde, Rumların başına gelenden etkilenecek halk, önce bankalara koşup paralarını çekmeye çalışacak, bu durum olası krizleri daha da ağırlaştıracak.

İtalyan ve İspanyol bankaların kredi derecelendirme notlarının, Rum Kesimi'ne kabul ettirilen koşulların ardından görünümlerinin "olumsuz"a döndüğü belirtiliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim