Brezilya kıyılarının açıklarında, üzerinde insan yaşamayan bir ada var ki, buraya sadece askerler ve yetkili bilim insanları girebiliyor. Ada, birçok kişi tarafından "yeryüzünün en tehlikeli yeri" olarak adlandırılıyor.
São Paulo sahillerinin açıklarında bulunan Ilha da Queimada Grande, nam-ı diğer Yılan Adası, dünya üzerindeki en ölümcül yerlerden biri olarak biliniyor. Adanın 106 dönümlük alanında, yaklaşık 4.000 yılan yaşıyor. Hatta kimi zaman her metrekareye bir yılan düştüğü bile söyleniyor.
Üstelik bu yılanlar arasında, bir insanı 60 dakika içinde öldürebilecek kadar güçlü bir zehire sahip olanlar da var.
Brezilya hükümeti, buranın halka kapalı olmasını sağlamış durumda. Sadece seçilmiş araştırmacılar ve donanma görevlileri bu adaya ayak basabiliyor.
SIRADAN BİR YILANDAN 5 KAT DAHA GÜÇLÜ
Altın mızrak başlı engerekler, adanın anakara ile bağlantısının 11 bin yıl önce yükselen deniz seviyesiyle kopmasından beri izole şekilde evrim geçiriyor. Zaman içinde besin kaynakları azaldığı için kuşları avlamaya adapte olmuşlar. Ancak sıradan yılan zehirlerinin yavaş etkili olması nedeniyle kuşlar, zehir etkisini gösterene kadar uçup gidiyordu. Bu da bu engerekleri, avını neredeyse anında öldürebilecek kadar güçlü bir zehir geliştirmeye itti.
Geliştirdikleri bu zehir, sıradan yılanlara kıyasla beş kat daha güçlü ve insan etini dahi eritebilecek kadar tehlikeli. Bu yılanın ısırdığı bir insanda ölüm oranı yaklaşık yüzde 7 olarak kaydediliyor.
EFSANELERLE DOLU KORKUTUCU HİKAYELER
Öte yandan ada, yıllar boyunca pek çok kan donduran hikayeye de sahne oldu. Bir efsaneye göre motor arızasıyla adaya sürüklenen bir balıkçı, adanın içlerine doğru ilerledikten sonra ölü bulundu. Cesedi, kanlar içinde ve çok sayıda yılan ısırığıyla kaplıydı.
Bir başka anlatıma göre ise adanın eski deniz feneri bekçisi ve ailesi, gece camlardan içeri giren yılanlardan kaçmaya çalıştı ancak bedenleri adanın çeşitli noktalarında parçalanmış halde bulundu.
Bu ürkütücü olaylardan sonra Brezilya hükümeti adaya girişleri resmen yasakladı. Sadece belirli aralıklarla gelen bilim insanlarına ve otomatik deniz fenerini kontrol eden donanma personeline giriş izni veriliyor.
DENİZ HABER AJANSI