• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ürkmez Kapasiteyi Arttırıyor.

Ürkmez Kapasiteyi Arttırıyor.
Ocak ayında bünyesine kattığı yeni tersanesinde kapasite artırımını sürdüren Ürkmez Şirketler Grubu'nun amacı 15000 ton/yıl çelik işleme kapasitesine ulaşmak.
ÜRKMEZ KAPASİTEYİ ARTTIRIYOROcak ayında bünyesine kattığı yeni tersanesinde kapasite artırımı ve modernizasyon çalışmalarını sürdüren Ürkmez Şirketler Grubu'nun amacı 15000 ton/yıl çelik işleme kapasitesine ulaşmak.

Ürkmez Şirketler Grubu Başkanı Faruk Ürkmez Eships Bainuna kimyasal tankerinin deniz tecrübelerine çıktığını ve takip eden günlerde teslim edileceğini belirterek “Tersanemizde UAE-AbuDhabi'de yerleşik Emirates Ship Investment Company adına inşa edilerek ihraç edilecek olan 8100 dwt Kimyasal tanker Eships Bainunah’ın eşi olan bir kimyasal tankerin daha yine Emirates Ship Investment Company adına blok inşaatı devam etmektedir” dedi.
Bayrak değişimi yapılarak Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı çekilen Eships Bainunah’ı törenle Emirates Ship Investment Company Başkanı Salem Al  Mazroui’ye teslim etmekten onur duyduğunu ifade eden Faruk Ürkmez, sözlerine şöyle devam etti: “Ocak 2005‘de Ürkmez Şirketler Grubu'na katılan yeni tersanemizde, kapasite artırımı ve modernizasyon çalışmaları yoğun olarak sürdürülmekte. Amacımız tersanemizde 15000 ton /yıl çelik işleme kapasitesine ulaşmaktır. Bu hedef her iki kızağın yeni vinçlerle desteklenmesi, kapalı ve açık üretim sahalarındaki üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve denizde donatım süresini kısaltacak modern iskele koşullarının sağlanmasıyla kısa sürede yakalanacaktır. Genel Müdürümüz Galip Ülgen’in titiz çalışmalarıyla planladığımız yeni yatırımları süratle gerçekleştirdiğimizde çok daha geniş bir teknik yapıya ulaşmış olacağız ki bu geçiş süreci hızla tamamlanmış olacaktır.”
Furtrans tersaneye yeni yatırımları gerçekleştiriyor
Furtrans olarak uygulanan yatırım projesi hakkında bilgi veren Genel Müdür Galip Ülgen ise değişik kapasite ve boyutlarda 4 adet gantry crane, saç kesim ve elleçleme tezgahlarının sipariş edildiğini belirterek altyapı çalışmalarının bu sistemlerin paralelinde önümüzdeki ağustos ayına kadar devreye girmiş olacağını açıkladı.
Ayrıca, üretim planlamasında ara ürün ve tersane dışı işgücü kullanım oranını minimize edecek önlemlerle, toplam kalite kontrol inisiyatifinin yüzde 100 tersane bünyesinden kontrolünün sağlanacağını belirten Galip Ülgen, “Bu iki temel altyapı tamamlaması ile tersanemizde 18000 dwt’luk ürün tankeri ve 1000 teu konteyner gemisi inşasına başlamış olacağız. Emirates Ship Investment Company Başkanı Salem Al Mazroui ve çok değerli desteğine tanık olduğumuz Haral Lone’a teşekkür etmek isteriz. Sipariş edilmiş olan aynı seriden ikinci kimyasal tankeri çok daha hızlı bir şekilde ve yine en üstün kaliteyle inşa ederek teslim edeceğimiz günler için yoğun bir çalışma sürdürüyoruz” dedi.
Ülgen, şu bilgileri verdi: “Eships Bainuna, 122 metre boy, 17,20 metre genişlik ve 8,80 derinlik boyutlarında, boyalı kargo tanklarına sahip, IMO II Product tanker. Bu gemi BV-Bureau Veritas gözetiminde dizayn ve inşa edilmiştir. Gemide 13 adet kargo tankı  mevcut olup, 13 adet  Hidrolik  deepwell pompaları ve etkin tank yıkama ve süzdürme sistemleri ile tüm kargo - balast operasyonunun yönetildiği bir kargo kontrol odası, geminin ekonomik ve güvenli çalışma şartlarını oluşturmaktadır. Ana makinesi MAK 8M35.  Yaklaşık 8607 metreküp yük taşıma kapasitesi, 14 knots sürate sahiptir.  AVMAPS ve Cleansea standartları ile ticaret yapacağı uluslararası limanlar  ve petrol endüstrisinin önde gelen markalarının temel isteklerine cevap verecek nitelikte olan bir kimyasal tankerdir. Bu vesileyle Birleşik Arap Emirlikleri’nden tanımak ve tanışmak imkanını bulduğumuz herkese Salem Al-Mazroui ve Harald Lone’ın şahsında ayrıca teşekkür etmek isteriz.”
Kaynak:ReferansDenizHaber:Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim