• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

UN Ro-Ro 2 gemi daha sipariş etti

UN Ro-Ro 2 gemi daha sipariş etti
Ortaklarının tüm yatırımlarını, Almanya’da inşa ettirdiği Ro-Ro gemileriyle sürdüren U.N Ro-Ro Denizcilik A.Þ, son olarak iki Ro-Ro için Flensburg Tersanesi ile anlaşma imzaladı.
Ortaklarının tüm yatırımlarını, Almanya’da inşa ettirdiği Ro-Ro gemileriyle sürdüren U.N Ro-Ro Denizcilik A.Þ., son olarak iki Ro-Ro için de anlaşma imzaladı. 2008 yılının ikinci yarısında teslim alınacak olan gemiler, çift pervaneli 8.100 kW güce sahip MaK M43C iki orta devirli dizel motoruyla donatılacak. Gemilerde ilk kez ağır fuel oil yakıt kullanılacak şekilde bir dizayn değişikliği sağlandığından Ro-Ro ve feribot tipi gemilerde çok önemli sayılan bir yakıt maliyet tasarrufu da elde edilmiş olacak. CPP Tip olan pervanelerle gemilerin servis süratleri 21.5 knots olarak veriliyor. Hamburg’daki Flensburger Schiffbau-Gesellschaft Tersanesi’nde son beş yılda tek kızakda olmak üzere 19 Ro-Ro inşa edilmiş bulunuyr. Tersanede halen projeleri imzalanmış olan Saffet Ulusoy sınıfı üç adet Ro-Ro inşaatına ek olarak, DFDS Tor Line için Tor Magnolia Tip Ro-Ro da inşa edilecek. Flensburg Tersanesi’nin anlaşma yaptığı Cobelfret adına Kuzey Denizi’nden sefer yapması planlanan iki Ro-Ro ile Kanadalı işletmeci firma BC Ferries için iki başlı yakın limanlar arası çalışacak üç feribot inşaatı da yer alıyor.

19 gemi inşa edildi
Orta ölçekli bir tersane olmasına karşın, yüksek seviyede ilişki içinde olduğu UN Ro-Ro Denizcilik A.Þ. başta olmak üzere tek kızağıyla çok yüksek doluluk elde etmiş olan Flensburg Tersanesi’nde 22 mühendis yer alıyor. Flensburg aynı zamanda çok kapsamlı bir dizayn ofisi ve araştırma merkeziyle de çok üstün ölçekli projeler geliştiriyor.
UN Ro-Ro Denizcilik A.Þ. adına inşa edilecek iki Ro-Ro’nun 3 bin 735 lanemeter kapasitesinde olacağı ve Saffet Ulusoy sınıfının devamını meydana getireceği açıklanırken, 1990 yılından bu yana UN Ro-Ro Denizcilik A.Þ. adına bugüne kadar 19 Ro-Ro gemisi inşa edilmiş bulunuyor. 13.6 metre genişlikte dört güvertede 255 treyler alabilen gemiler, AB üye ülkeleri arasında Marko Polo Projesi veya Karadan Denize Projesi’nin öncüleri arasında yer alıyor. Halen Türkiye ile İtalya arasında yılda 200 bin TIR hareketini denizyoluyla gerçekleştiren UN Ro-Ro Denizcilik A.Þ. gemileri bu toplam ile Avrupa’da birinci sırada yer alırken Flensburg Tersanesi, 2000’de 2.640 lanemeter olan UN Akdeniz ve UN Karadeniz isimli gemileri teslim etmişti. Þirket müteakip iki yılda U.N Ege, U.N Adriyatik, U.N Atılım ve U.N Birlik isimli Ro-Ro’ları teslim almıştır.3 bin 735 lanemeter’lik Saffet Ulusoy isimli Ro-Ro gemisi bu sene nisan ayında hizmete girmişti. Üçüncü kuşak sayılan Saffet Ulusoy Ro-Ro’sundan sonra Haziran’da UN Marmara ve 14 Ekim’de de UN Pendik ve bu serinin dördüncü gemisi 28 Ekim’de filoya katılmış bulunuyor.Kaynak:ReferansDenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim