• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Ulusoy, Çeşme'ye 30 bin turist getirecek

Ulusoy, Çeşme'ye 30 bin turist getirecek
Ulusoy Denizcilik, 2014 yılında da yeni nesil, büyük kruvaziyer gemilerini Çeşme’ye getirerek, daha çok turistin beldeye uğramasını sağlayacak.

Ulusoy Denizcilik, 2014 yılında da yeni nesil, büyük kruvaziyer gemilerini Çeşme’ye getirerek, daha çok turistin beldeye uğramasını sağlayacak.

Çeşme'de 2003 yılından bu yana liman işletmeciliği gerçekleştiren Ulusoy Denizcilik, bu yıl Çeşme'ye kruvaziyer gemileri ile 30 bin turist getirecek. İlk olarak 15 Mayıs tarihinde Çeşme'ye gelecek olan kruvaziyer gemileri, yıl sonuna kadar Çeşme'ye 53 sefer gerçekleştirecek. Çeşme Ro-Ro limanını da büyüten Ulusoy Denizcilik, 2014 yılında da yeni nesil kruvaziyer gemilerin Çeşme'ye gelmesi ile daha çok turisti beldeye getirecek.

Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Çeşme Marina Port Restoran'da dün akşam geleneksel buluşmasını gerçekleştirdi. Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Onur, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger başta olmak üzere Çeşme'nin önde gelen isimleri ile bir araya geldi. Yemekte konuşan Ulusoy, Çeşme'ye yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, kruvaziyer turizminde de beldeyi öne çıkaracaklarını söyledi.

2003 yılından bu yana Çeşme Limanı'nı işlettiklerini, limandaki iş hacmini sürekli büyüttüklerini ifade eden Ulusoy, "Ro-Ro seferlerinin ardından Çeşme Limanı'nda bu yıl kruvaziyer seferlerini de başlatıyoruz. Bu yıl ilki 15 Mayıs olmak üzere yıl sonuna kadar limanımıza 53 kruvaziyer gemisi gelecek. Bu gemilerle 30-35 bin turistin Çeşme'ye gelmesini bekliyoruz. Turistler Çeşme ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. Biz önümüzdeki yıl da limanın büyütülmesi ile yeni nesil daha büyük kruvaziyer gemilerinin Çeşme'ye gelmesini sağlayacağız. Bu sayede beldeye gelen turist sayısı da artacak" dedi.

"23 bin TIR taşıdık"

Geçen yıl Ro-Ro limanına 23 bin ihraç yüklü TIR taşıdıklarını dile getiren Ulusoy, önceki yıla göre artış oranlarının yüzde 7 olduğuna dikkat çekti. Ro-Ro gemilerini de yenilediklerini Avrupa'nın en büyük Ro-Ro gemileri ile hizmet verdiklerini vurgulayan Ulusoy, bu yıl daha çok ihraç yüklü aracı Avrupa'ya taşıyacaklarını ifade etti. Çeşme'de kurdukları Denizcilik Lisesi'nin de Türkiye'de bu alanda eğitim veren en önemli okul olduğuna işaret eden Ulusoy, okula da her desteği verdiklerini vurguladı.

Kongre merkezi çağrısı

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme'ye gelen turist sayısını artırabilmek için hem kurvaziyer turizminin hem de alternatif turizm imkanlarının genişletilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Becel, "Bunlardan bir tanesi de kongre turizmi. Kongre turizminin ilçemizde mutlaka canlanması lazım. Profesyonel ve amatör takımların burada çalışma yapabilecekleri alanların kazandırılması gerekiyor. Ulusoy'un da beldemize bu konuda destek vermesini bekliyoruz" dedi.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim