• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Ulaştırma ve Lojistik Meclisi toplandı

Ulaştırma ve Lojistik Meclisi toplandı
İlki 21 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Bakanlık ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantılarının ikincisi bu kez TOBB’un Ankara’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

TOBB ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK SEKTÖR MECLİS TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILDI

İlki 21 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Bakanlık ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantılarının ikincisi bu kez TOBB’un Ankara’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacıları Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak’ın katıldığı toplantıya sektör yine yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda ulaştırma ve lojistik sektörünün önde gelen meslek örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra sektör firmalarından da üst düzey katılımcılar yer alarak sektörel gelişmeleri değerlendirme ve yaşadıkları sorunları kamu ile paylaşma imkanını buldu.
 
TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, ilk toplantıda alınan kararlar sonrasında yapılan çalışmalar ve bu toplantıdan itibaren yaşanan gelişmeler hakkında genel bilgilendirmede bulundu. Nuhoğlu, Meclis ve üyeleri adına 25 Aralık tarihinde katıldığı “6. Sektörel Ekonomi Şurası”nda Devlet Bakanı Ali Babacan ve beraberindeki bürokratlara sektörün yaşadığı temel sorunları aktardığını belirtirken; en fazla tartışılan gündem konusunun, halihazırda Meclis çalışmaları kapsamında olan “lojistik merkezler” ve “beklenen yeni demiryolu kanunu ile sağlanacak demiryolu serbestleşmeleri” olduğunu ifade etti.
 
Diğer açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GTİ Yönetim Kuruku Başkanı Arif Parmaksız TOBB’un son dönemde gerçekleştirdiği sektöre yönelik faaliyetler (TOBB UND Lojistik A.Ş.’nin sektörel çalışmaları, sayısal takograf, ortak transit işlemleri, BALO projesi vb. ) aktarırken; Kapıkule TIR Parkı projesi için imar planının resmen onaylanma aşamasında olduğu ve gar gümrüğünün lağvedilmesiyle TIR Parkının da içinde yer alacağı bir iç gümrüğün oluşturulacağı müjdesini verdi.  Ayrıca Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nın temelinin atıldığı, Halkalı Gümrüğü’nün Çatalca’ya taşınması projesinin 8-9 ayda tamamlanmasının beklendiği, Mart ayında Dilucu ve Esendere Sınır Kapılarının yenilenmesinin ihaleye açılacağı ve Kapıkule’ye alternatif Dereköy Sınır Kapısı’nın da yakın zamanda tamamlanmış olacağı bilgisini paylaştı. Toplantı, Meclis Danışmanı Prof. Dr. Füsun Ülengin’in  Meclisin son dönem faaliyetleri ve Haziran ayında yayınladığı “Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Sektör Raporu 2011” hakkında bilgi verilen sunumuyla devam etti.
 
Meclis Üyesi Dernek Başkanlarının temsil ettikleri sektörlerin öncelikli sorunlarını kapsayan sunumlarıyla sona eren ilk oturumda UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen de sunumunda “yabancı araçların, ülkemiz nakliyecileri aleyhine artan pazar payı, lojistik köyler ve C2 yetki belgesi sahiplerinin ortak taşıma yapamaması” konularını vurguladı. Özellikle son yıllarda sayısı hızla artan ve sektörün en ciddi sorunlarının başında gelen” sürücü davaları “ konusunun damga vurduğu toplantıda,  Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, sektör temsilcilerini yargı ile bu konuda aynı platformda bir araya getirebileceği önerisinde bulundu.
 
Toplantının ikinci oturumunda Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın tarafından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın son 1 yıllık faaliyetlerinin yanı sıra 2023 hedeflerinin ve yatırımlarının da detaylı olarak anlatıldığı sunumun ardından Bakanlık temsilcileri sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

ankara_0.jpg

ankara_1.jpg

ankara_2.jpg

ankara_3.jpg

ankara_4.jpg

ankara_5.jpg

ankara_6.jpg

ankara_7.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim