• BIST 9655.38
  • Altın 3750.572
  • Dolar 37.9534
  • Euro 41.1174
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 16 °C

Tuzla’da kadın istihdamını artıracak iş birliği protokolü

Tuzla’da kadın istihdamını artıracak iş birliği protokolü
Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Gedik Üniversitesi ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, kadınların kaynakçı olarak yetiştirilmesine yönelik bir iş birliği anlaşmasına imza attı

Tuzla’da, Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Gedik Üniversitesi ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, kadınların sanayi sektöründeki rolünü artırmak için iş birliği protokolü imzaladı. Proje, kadın kaynakçı yetiştirme eğitimi ile istihdamı desteklemeyi amaçlıyor. Eren Ali Bingöl, Ahmet Kesik ve Bülent Hüseyinoğlu, kadınların iş gücüne katılımının önemine dikkat çekti.

Tuzla’da, ülkenin sanayi sektöründe kadınların yerini sağlamlaştıracak bir protokol imzalandı. Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Gedik Üniversitesi ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların kaynakçı olarak yetiştirilmesine yönelik bir iş birliği anlaşmasına imza attı.

‘Kadın Kaynakçı Yetiştirme Eğitimi Protokolü’, kadınların demir-çelik ve tersane gibi alanlarda daha fazla istihdam edilmelerini hedefliyor. İmzalanan protokol sayesinde, kadınların zorlu metal kaynak işlerinde yer alabilmesi desteklenecek. Tören Tuzla Belediye Başkanlığı’nda düzenlendi ve Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ile İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Ahmet Kesik’in de aralarında bulunduğu önemli katılımcılar yer aldı. Bu iş birliği ile kadınların sanayi alanındaki rolü güçlendirilecek.

İlk imzayı atan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, protokolün, kadınların istihdamındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak adına çok değerli bir adım olduğunu dile getirdi. Bingöl, “Bu protokol 8 Mart’ın ruhuna uygun ve Tuzla’da kadın istihdamını artırmanın yollarını arıyoruz. Tuzla Tersanesi gibi kritik bir sektörde kadınların bulunmasını sağlamak için buradayız. Kadınlarımızın gücüne inanıyoruz ve bu köprüyü kuracağımıza yürekten inanıyoruz. 2019 yılında başlatılan kadın otobüs şoförleri eğitimi sürecinin bir parçası olarak görüyorum. Amacımız mavi yaka alanında da kadın istihdamını artırmak” açıklamasında bulundu.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Ahmet Kesik ise protokolün kadın iş gücüne katılım mücadelesinde önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak, “Bu projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak ele alıyoruz. Gedik Holding’in mirasını taşıyan bir üniversite olarak, kadınları desteklemek için çalışıyoruz” dedi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Hüseyinoğlu, kadın istihdamını destekleyecek bu protokolün önemine dikkat çekti. “Kadınları her alanda görmek istiyoruz. Bugün 8 Mart, eğer bu günü kutlayabiliyorsak, 1857’deki kadın işçilerin mücadelelerini unutmamalıyız. Bizler mücadele edeceğiz ve bu projeyle halkçı ve demokratik bir anlayışla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Protokol sonrasında, imzayı atan taraflar, kadınların iş gücüne katılımını artırma adına önemli bir adım attı. Üç kurumun iş birliği ile gerçekleştirilecek bu proje, Tuzla’da kadınların iş hayatına katılımlarını artırmayı ve geleneksel cinsiyet rollerinin kırılmasına destek sağlamayı amaçlıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim