• BIST 10949.95
  • Altın 4400.31
  • Dolar 40.7458
  • Euro 47.712
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 25 °C

Tuzla Nur İstanbul Tersanesi kapatıldı

Tuzla Nur İstanbul Tersanesi kapatıldı
Tuzla'da bulunan Nur İstanbul Tersanesi 1 ay süreyle kapatıldı...

Tuzla'da bulunan Nur İstanbul Tersanesi 1 ay süreyle kapatıldı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, Tuzla'da bir tersanenin faaliyetlerinin 1 ay süreyle durdurulması kararı aldı.

Bölge Müdürlüğü müfettişleri, Tuzla'daki Nur İstanbul Tersanesi'nde yapılan inceleme sonucu, "iş yeri ve çalışanlarının hayatı için ciddi ve önlenemez tehlikelere yol açacak olan başta parlama ve patlama tehlikesi olmak üzere malzeme düşmesi, yüksekten düşme ve elektrik akımına maruz kalmaya yönelik tehlikeler giderilinceye kadar kapatılması" yönünde görüş bildirdi.

İşverenin karşı oyuna rağmen, 4'e 1 oyla tersanenin 1 ay süreyle faaliyetinin durdurulması kararı alındı.

Toplantıda, tersanenin 1 ay süreyle kapatılması yönünde oy kullanan Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Nur İstanbul Tersanesi'nde daha önce ölümle biten iş kazası meydana gelmediğini hatırlatarak, "Önemli olan testi kırılmadan tedbir almak" diyerek, alınan kararın bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Nalbantoğlu, eksikliklerin 1 ay içerisinde giderilmemesi durumunda, müfettişlerin yapacağı inceleme sonucu, tersanenin bu kez 3, tekrar giderilememesi halinde de 6 ay kapatılabileceğini belirtti. Nalbantoğlu, son incelemenin ardından eksikliklerin yine giderilememesi halinde ise tersanenin ruhsatının iptal edileceğini kaydetti.

Nur İstanbul Tersanesi yetkilileri, eksiklikleri giderdiği takdirde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğüne 1 aydan önce de müracaat ederek, inceleme talep edebilecek.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim