• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türkiye'den Almanya'ya liman izni verildi

Türkiye'den Almanya'ya liman izni verildi
Berlin ile Ankara arasında imzalanan anlaşmaya göre Alman ordusu, Trabzon Limanı’nı ara istasyon olarak kullanabilecek.

Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşmaya göre, Alman ordusuna ait araç ve mühimmat öncelikle Afganistan'dan hava yoluyla Karadeniz'deki Trabzon'a getirilecek, ardından deniz yoluyla Almanya'ya gönderilecek. Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü, cuma günü yaptığı açıklamada, araç ve mühimmatın gönderilmesine nisan ayının ortasında başlanacağını kaydetti. Açıklamada, Türkiye'nin iyi niyet anlaşması imzaladığını, Türk tarafının anlaşmayı resmî olarak imzalaması gerektiği belirtildi.

'Türkiye zorluk çıkardı' iddiaları

Alman haber ajansı dpa, Alman ordu çevrelerine dayandırdığı haberinde, bu konuda Türkiye ile görüşmelerde zorluk yaşandığına dikkat çekti. Alınan bilgilere göre, Türk tarafının isteği doğrultusunda, anlaşmanın ayrıntıları hakkında kamuoyuna daha fazla bilgi verilmeyeceği kaydedildi. Daha önce Alman medyasında yer alan haberlerde, Türkiye'nin sadece silahsız araç ve konteynerlerin geçişinin Trabzon üzerinden yapılması konusunda ısrarcı olduğu öne sürülmüştü.

Silahlar hava yoluyla gönderilecek

Aslında Alman ordusu, zırhlı araç ve silahların da deniz yoluyla Afganistan'dan Almanya'ya gönderilmesini planlamıştı. Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada ayrıca, hafif silahlar ile radar gibi güvenlik açısından hassas araçların ise doğrudan hava yoluyla Afganistan'dan Almanya'ya gönderileceğini belirtti.

2014 yılının sonuna kadar Afganistan'dan çekilmeyi hedefleyen Almanya, ülkedeki asker sayısını gelecek yıl şubat ayına kadar 4 bin 400'den 3 bin 300'e düşürmeyi planlıyor. 

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Redik Akdoğan
16 Mart 2013 Cumartesi 16:43
Trabzon limanı
Diyorum ki artık Trabzon limanını büyütme zamanı gelmedi mi? Bir anımı anlatayım izninizle: 1950'lerin başıydı. Karadeniz hattında çalışırken limanı inşa edecek mühendisler de gidip geliyordu. Masa üsütüne limanın projesini açtıklarında çok büyük bir liman inşa edileceğini görmüştüm. Çok büyük gemiler için birçok yanaşma yerleri vardı. Sonra maliyetler yüksek olur diye mendireğin fazla denize açılmadan kısa keserek bügünkü liman meydana geldi. Hiç kuşkum yok ki Trabzon limanı İran dahil birçok ülkenin ve illerimizin limanıdır. Çok güzel bir yolla oralara bağlıdır. Limanın havadan görünüşü de ne kadar küçük olduğunu göstermektedir. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim