Türk kültürünü Japonya'ya tanıtan, Türk dostu Torajiro Yamada'nın hayatını anlatan belgesel, Japon Televizyonu NHK ve TRT işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. TRT'den yapılan açıklamaya göre, Japonya'daki "Türk Yılı" etkinlikleri çerçevesinde Yamada'nın seyahatnamesinden yola çıkılarak hazırlanan belgeselin çekimlerine devam ediliyor.
Türk savaş gemisinin Japonya'da batmasıyla tarihe "Ertuğrul Faciası" olarak geçen olayın ardından, kazada ölen 600'e yakın Türk denizcinin aileleri için topladığı bağışı vermek üzere Türkiye'ye gelen ve 20 yıl Türkiye'de yaşayan Yamada, Türkiye'de yaşadığı yıllarda, Sultan II. Abdülhamit zamanında Japonca öğretmenliği yaptı.
Türkiye'de kaldığı süre içinde ticaretle ilgilenen, el yapımı mozaiklerin cami duvarına yerleştirilmesinden, düğün törenlerine, Ramazan ve bayram adetlerine kadar Türk kültür ve geleneklerini yakından inceleyen Yamada, bunları ülkesinde tanıtan ilk Japon olmuştu.
Türk dostu Japon'un belgeseli

Sultan Abdulhamit'in gönderdiği Ertuğrul Fırkateyni'nin Japon sularında batmasıyla başlayan Türk-Japon dostluğunu geliştiren Japon Yamada'nın hayatı belgesel oluyor.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
Anadolu Tersanesi, AL SHAMAL Gemisi’ni Katar’a teslim etti
Anadolu Tersanesi, Çıkarma Gemileri'ni suya indirdi
Ressam Ayşen Can'ın ‘Sır-lı Seyir’ Sergisi açıldı
DEFAMED’in ‘Cumhuriyet Balosu’ gerçekleştirildi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim