• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

Türk bayrağı beyaz listede dalgalanıyor!

Türk bayrağı beyaz listede dalgalanıyor!
Paris MoU kapsamında Liman Devleti Denetimleri neticesinde Kara Listede iken, 2006 yılında Gri Listeye, 2008 yılında ise Beyaz Listeye yükselen Türk Bayrağı Beyaz Listede dalgalanmaya devam ediyor.

Paris Memorandumu (Paris MoU) kapsamında gerçekleştirilen Liman Devleti Denetimleri neticesinde Kara Listede iken, 2006 yılında Gri Listeye, 2008 yılında ise Beyaz Listeye yükselen Türk Bayrağı Beyaz Listede dalgalanmaya devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2012 Yılı Paris MoU Denetim Rakamlarına göre, 2012 yılı içerisinde Paris MoU bölgesinde Türk Bayraklı gemilere toplam 563 denetim gerçekleştirildi ve bu denetimler neticesinde 27 adet gemi tutuldu. Bu veriler doğrultusunda 2012 yılı sonunda Türk Bayrağı Beyaz Liste'de yer almaya devam etti. Paris MoU'nun 2012 Yıllık Raporu bu yıl Haziran ayında yayımlanacak.

Beyaz listede yer almak, ticari açıdan avantaj sağlıyor

Beyaz-Gri-Kara listeler, çoğunluğunu Avrupa Birliği ülkelerinin oluşturduğu Paris Memorandumu'na üye ülke limanlarında, son 3 yıl içerisinde denetlenen ve tutulan toplam gemi sayısı ve yüzdesi göz önüne alınarak yapılan hesaplama ve değerlendirme sonucunda oluşturuluyor. Türk Bayrağının Beyaz Liste başarısı, Türk denizciliğine ayrı bir değer kazandırarak, Türk bayraklı gemilere ticari açıdan avantaj sağlıyor.

Diğer taraftan 1 Ocak 2011 tarihinde Paris MoU bölgesinde yürürlüğe giren Yeni Denetim Rejimi (NIR) ile birlikte standart altı gemilere yoğunlaşılıyor. Bu tip gemilerin denetim sıklıkları arttırıldı. Özellikle Paris MoU bölgesine sefer yapan Türk Bayraklı gemilerin ve bu gemilerin işletmecilerinin, yeni rejimden olumsuz etkilenmemeleri için her türlü emniyet tedbirini uygun bir şekilde almaları ve tüm denetimlere en üst düzeyde hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Türk bayraklı gemilerin Liman Devleti Denetimlerine ilişkin 2001-2012 yılları arasındaki rakamlar şöyle:

liste.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yıldıray öncel DERYA
16 Ocak 2013 Çarşamba 00:44
Yeni açılan okulların katkısı
2008/yılında Türk ticaret filomuzun beyaz bayrağa geçişinde sanırım son on yılda açılmış olan yeni, yepyeni komu ve vakıf okullarının katkısı büyüktür.
Deniz ticaret filomuz son on yılda yeni mezun zabitlerinin okullarından aldıkları stratejilerle mesleğini derinlemesine temsil etmek için her zamankinden daha fazla çaba sarf etmektedir olumlu etkileri de bu saate açıkça görülmüştür. Bu bağlamda tepki yaratacak düşüncelerden kaçınılması gerekmektedir çünkü yeterli etkiyi sağlamadığı görülmüştür. Zabitin okuldan almış olduğu hizmet öncesi eğitimi çok önemlidir,ama zabitin başarısı üzerinde yüksek etkiye sahip değildir. Mesleğini derinlemesine temsil edecek kişi zabitin bilakis kendisidir öğrencinin üzerinde fark yaratacak bir etkisi yoktur. '' Her gerçeğin dört köşesi vardır öğretmen birini verir diğer üçünü bulmak öğrencinin işidir'' yeni çağın Türk zabiti beyaz bayrakta kararlıdır bu yolculuğuna ısrarla devam edecektir.. Yıldıray öncel DERYA/Volos
94.123.50.107
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
15 Ocak 2013 Salı 09:48
Beyaz Liste
Türk bayraklı gemilere son yıllarda yapılan PSC sonunda beyaz listede kalması elbette çok sevinilecek bir olaydır. Ancak yüzde oran'a bakınca kara, gri ve beyaz yüzde oranlar arsında fazla bir açıklık bulunmamaktadır ki sanki biraz boş verirsek beyazdan griye atlamak kolay olacağı izlenimini vermektedir. Derim ki bu yüzde oran'ı 3'e indirmedikçe içimiz rahat etmeyecektir. Kötü huylarımızdan biri de kolay rahatlarız ve işimizi boş veririz. Biraz daha titiz çalışmalarla yüzde oran'ı 3'e düşüğrmeliyiz. Sanırım kosterleri iyi denetlersek bu mümkün olacaktır. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
46.196.154.250
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim