• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 15 °C

Trabzon limanıyla ilgili gizli anlaşma yok

Trabzon limanıyla ilgili gizli anlaşma yok
Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Alman Ordusu'nun, askeri mühimmat, patlayacı madde gibi malzemeleri Trabzon Limanı üzerinden sevk etmesinin kesinlikle mümkün olmadığını söyledi

Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Alman Ordusu'nun, askeri mühimmat, patlayacı madde gibi malzemeleri Trabzon Limanı üzerinden sevk etmesinin kesinlikle mümkün olmadığını belirterek, "Gizli bir anlaşma yaptığımız gibi ortaya atılan iddialar külliyen hayal ürünüdür. Bizim bilgimiz dışında kimse Trabzon Limanı üzerinden ahkam kesmesin" dedi

NATO’nun, 2015 yılında Afganistan’dan tamamen çekilme kararının ardından Almanya, bazı askeri malzemelerin sevkini 2.5 yıl boyunca Trabzon Limanı üzerinden yapacak olması bazı tartışmaları beraberinde getirdi. Yaşanan tartışmalara Liman İşletme Müdürü Muzafeer Ermiş cevap verdi.

Ermiş, Alman askerlerinin Trabzon ve Trabzon Limanını kullanacak olmalarını speküle edecek hiçbir durum olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bazı ön yargılı insanlar olayın kaynağından bilgi almak yerine yanlış haberler ifade edilmektedir. Nasıl Afganistan’da asayişi sağlamak NATO şemsiyesi altında kuvvetler oraya gidip yıllarca orada görev yapmışlardır. Afganistan’da İslam, kuvvetlerinde görev yapan askerler artık geri çekilmeye başlamışlardır. Bunlardan ilki Belçika ve Norveç Kasım ayında gelmiş, Aralık ayında gelen konteynerler ve askeri araçları limandan gemilere yükleyip ülkelerine gönderildi. Bu işin devamı olarak en fazla güce sahip bilindiği üzere Amerikalılardan sonra Almanlardır. Onlarla yaptığımız 3-4 aylık bir görüşme sonucunda kendileriyle sözleşme imzalandı. Sözleşme çok açık olarak ortadadır. Kesinlikle askeri mühimmat ve patlayıcı madde bu liman üzerinden sevk edilmesi mümkün değildir."

GİZLİ BİR ANLAŞMA KÜLLİYEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR

Muzaffer Ermiş, Belçika ve Norveç askeri güçlerinde olduğu gibi kargo uçakları ile Trabzon Havalimanına inecek olan kargo yükleri ve araç gereçlerinin Trabzon limanına 28 aylık süreç boyunca geleceğini belirterek Bir takım yükler konteyner şekline alınıp araç gereçlerde gemilere bindirilmek üzere Almanya’nın belli yerlerine bu malzemeler götürülecek. Olay budur, olayın içinden vazife çıkarmak gibi durum oluşturulmaması gerekir. Gizli bir anlaşmaymış falan külliyen bunlar hayal ürünüdür" dedi.

KİMSE TRABZON LİMANI ÜZERİNDEN AHKAM KESMESİN

Trabzon Limanı olarak 1996 yılında NATO’nun Doğu Anadolu’da yapmış olduğu tatbikatta liman olarak ev sahipliği yaptıklarını belirten Ermiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Liman olarak yaklaşık 3 bin 300 NATO askeri ile bin 500 tane askeri aracın Doğu’ya sevkiyatında Trabzon limanı kullanılmıştır. Liman faaliyeti olarak gelen Alman askerinin bir transit yük niteliğinde olduğu görüp bunu bir ticari unsur olarak görmekteyiz. Kesinlikle bununla igili komşu ülkelere müdahale ile ilgili bir şey vardır ne de başka bir düşünce söz konusu değildir. Bizim limancılık faaliyetlerimizde transit bir faaliyettir. Bizim Trabzon limanında işletme hakkında 30 yılın 10 yılını kullandık 20 yıllık kulanmamız devam etmektedir. Bizim bilgimiz dışında kimse Trabzon limanı üzerinden ahkam kesmesin."

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim