• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 8 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Termal suyu, denizle birleşti şifa oldu

Termal suyu, denizle birleşti şifa oldu
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde, denizdeki patlamayla ortaya çıkan termal suya yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde, denizdeki patlamayla ortaya çıkan termal suya yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Ilıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Keleş, Yıldızburnu Caddesi olarak geçen bölümde yaklaşık 60 yıl önce denizde meydana gelen 25-30 patlamayla termal suyun deniz suyu ile birleştiğini, denizin içinde kırmızılıklar oluştuğunu, söyledi. Keleş, "Denizin altındaki sıcak su kaynakları damar şeklinde kaynamaya devam ediyor.

Gece ve gündüz devamlı olarak oraya sıcak sudan faydalanmak için oraya gidenler var. Kışın bile denizin içindeki termal sudan faydalanmak isteyen yerli ve yabancı turistler var." dedi.

Yılmaz Kuyucu adlı vatandaş, burası için "Hem soğuk suyu hem de termal suyu kullanıyoruz. Turistlerle ve buradan faydalananlarla konuştuğumuzda buradaki suyun sırt, bel ağrılarına ve kireçlenmeye iyi geldiğini söylüyorlar" dedi.

Serkan Urhan ise bir doktorun tavsiyesi üzerine denizin içinden çıkardıkları beyaz taşları birbirine sürterek oluşan macunu suratına sürdüğünü kaydetti. Urhan, bu macunun yüzdeki kırışıklıklara ve sivilcelere iyi geldiğini duyduğunu sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim