• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Değişim Grubu birlikteliği şirketleştirdi

Değişim Grubu birlikteliği şirketleştirdi
"Güçlü Oda Güçlü Denizcilik" sloganı ile Salih Zeki Çakır liderliğinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetimine talip olan Değişim Grubu, birlikteliğini devam ettirmek için 35 ortaklı şirket kurduğu ortaya çıktı.

Değişim Grubu, şirket kurdu gemi satın aldı

"Güçlü Oda Güçlü Denizcilik" sloganı ile Salih Zeki Çakır liderliğinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetimine talip olan Değişim Grubu, birlikteliğini ticaret alanında da devam ettirmek için 35 ortaklı 4 milyon 100 bin TL sermayeli TURGUTREİS DENİZCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş isimli şirket kurdu.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, Yusuf Sertkaya'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını üslendiği Turgutreis Denizcilik A.Ş'nin yüzde 100 ortak olduğu ve Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay'ın Genel Müdürlüğünü üslendiği, 50 bin TL sermayeli TURGUTREİS GÖZETİM VE DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ isimli başka bir firmayı 9 Nisan 2013 tarihinde tescil ettirdiği ortaya çıktı.

Turgutreis Denizcilik A.Ş'nin, yüzde 100'ünün sahip olduğu Turgutreis Gözetim ve Danışmanlık Limited Şirketi'nin, Milli Klas Kuruluşu Türk Loydu'nun iş alanında hizmet vermesi kafalarda soru işareti oluştururken, ortaklar arasında ilginç isimlerin olması, gözlerin kurulan şirketin üzerine çevrilmesine neden oldu.

Özellikle, Türk Loydu'nun Yönetim Kurulu adaylarını belirleyen Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay'ın klas ve sörveylik hizmeti veren bir şirkete Genel Müdürü olarak atanması, NELER OLUYOR ORALARDA? sorusunu akla getirdi.

35 ORTAKLI TURGUTREİS DENİZCİLİK A.Ş.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, 2011 - Temmuz ayında 200 bin TL sermaye ile kurulan Turgutreis Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, 2012 - Eylül ayında sermayesini 4 milyon 100 bin TL'ye yükselterek 35 ortaklı bir şirket haline geldiği görüldü.

Turgutreis Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, 2013 - Nisan ayında ise yüzde 100'ü'ne sahip olduğu Turgutreis Gözetim ve Danışmanlık Limited Şirketini kurduğu öğrenildi.

35 ismin ortak olduğu Turgutreis Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hissedarları arasında, AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, Akademi Denizcilik ve ODEK Başkan Yardımcısı Yusuf Sertkaya, Sefine Tersanesi eski ortaklarından Vehbi Koç, Horizon Denizcilik'ten Fatih Çalışkan, ODEK eski Başkanı Murat Dalyan ODEK'in yeni Başkanı Cihat Turgut, Armada Denizcilik'ten Kemal Battal, Avrasya Deniz Taşımacılığı adına Şenol Morgül, ODEK'in yeni Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Gürsoy, Mahmut Yeler, Erkan Coşğun, Metin Şener, Mahmut Turan, Mustafa Akgül ODEK eski Genel Sekreteri Vedat Parlar, Rana Denizcilik'ten Mustafa Hazer, Muharrem Şener, Serdar Erdoğan, Nihat Cirit, Mustafa Öğden, Özdemir Ata, Abdulkadir Topuz, Mustafa Sinmez gibi isimler yer alıyor. Diğer taraftan Değişim Grubu'nda yer almayan Gürdesan'dan Mustafa Gürsoy'da ortaklar arasında bulunuyor.

HAY GEMİ İŞLETMELERİ İSİM DEĞİŞTİRDİ, RANA DENİZCİLİK OLDU

Turgutreis Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ortakları arasında bulunan Mustafa Hazer ve Selim Hazer'in sahip olduğu Hay Gemi İşletmeciliği Limited Şirketi, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre 13 Mart 2013 tarihinde ismini değiştirerek, Rana Denizcilik San. ve Tic. Ltd.Şti adını aldı.

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin araştırmalarına göre, Turgutreis Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ortakları, Rana Denizcilik adına 8706478 IMO numaralı TURGUT REIS isminde Panama bayraklı 28 bin DWT'luk bir gemi satın aldığı öğrenildi.

turgut_reis.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim