• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Sea Star Line'ın eski yöneticisi tutuklandı

Sea Star Line'ın eski yöneticisi tutuklandı
Amerikan Adalet Bakanlığı, Florida merkezli navlun taşıma şirketi Sea Star Line’ın eski yönetcisi Frank Peake’in, navlun taşımasında fiyat sabitleme ve zam hareketleriyle oynamadan suçlu bulundu.

Amerikan Adalet Bakanlığı, Florida merkezli navlun taşıma şirketi Sea Star Line’ın eski yönetcisi Frank Peake’in, Amerika Birleşik Devletleri ve Porto Riko arasındaki navlun taşımasında fiyat sabitleme ve zam hareketleriyle oynama komplosuna suç ortaklığından önceki gün Porto Riko’da bulunan Federal Mahkeme tarafından iki haftadır süre gelen bir dava sonucunda suçlu bulunduğunu açıkladı.

 Açıklamada, Sea Star Line’ın eski başkanı Frank Peake’in oran ve zam sabitlemesini 2005 yılının sonlarından Nisan 2008’e kadar devam ettirdiği belirtildi.

Amerika Adalet Bakanlığı’nın Kartel karşıyı bölümünün başında olan Başsavcı yardımcısı Bill Baer dava ile ilgili yaptığı açıklamada “kabotaj taşımacılığı fiyat sabitleme komplosu Porto Riko ile Amerika arasında  giden ve gelen neredeyse bütün ürünlerin fiyatlarına etki etmiştir. Bu cezai takibatın başarılı bir şekilde yapılması bölümümüzün bu suçlara ortak olan yüksek seviye yöneticileri de sorumlu tutacağının bir göstergesidir” dedi.

Sea Star 2011 aralık ayında suçlu olduğunu kabul etti ve Mayıs 2002 ile Nisan 2008 yılları arasında komploda oynadığı rol nedeniyle 14,2 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Davada gösterilen kanıtlara göre,  Sea Star, şirketin başkanı Peake ve işbirlikçileri, komployu toplantılarda gerçeğe dönüştürdü. Haberleşmelerinde Porto Riko’nun müşteri pazarını böldükleri, ihaleye fesat karıştırdıkları, fiyat sabitledikleri ve Porto Riko ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki zam hareketini kontrol ettikleri ortaya çıktı.

Bakanlığın açıklamasında, komplocuların belirlenen oranların oluşması için bir araya geldikleri, oranların oluşması için gerekli taraflarla iletişime geçtikleri ve Porto Riko navlun servislerinin oranlarını gizli anlaşmalarla rekabet gücü olmayan oranlarda tuttukları yer alıyor.

Olayla ilgili üç şirket ve altı birey suçunu kabul etti ve dava sonucunda hüküm giydi.  Ceza alan üç şirket ve 5 kişi, toplamda 11 yıldan fazla hapis cezası ve 46 milyon dolardan fazla para cezası aldı.

Peake, Şerman anlaşmasını çiğnemesi nedeniyle 10 yıllık hapis cezası ve 1 milyon dolarlık para cezası aldı. Ancak para cezası suçun işlendiği dönem sebebiyle oluşan mağduriyetleri kaldırmak için daha da arttırılabilir.

seastar.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim