• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sarımsaklı plajları mavi bayrak bekliyor

Sarımsaklı plajları mavi bayrak bekliyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü 17 kilometrelik Sarımsaklı plajlarının kumsalında Küçükköy Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü 17 kilometrelik Sarımsaklı plajlarının kumsalında Küçükköy Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.

Önceki gün başlayan hummalı plaj temizlik çalışmaları kapsamında; kumsaldaki taş, cam kırıkları ve kurumuş otları temizlediği gözlenen belediye temizlik işlerinde görevli personelin gün boyu yoğun emekler harcaması dikkatlerden kaçmadı. Sabah saatlerinde başlayan sahil temizleme çalışması mesai bitimine kadar sürerken, kumsal temizliği sırasında toplanan atık maddeler ise çöp araçlarına konularak kaldırıldı. Havaların ısınmasıyla kuruyan kumsalın üzerinde sahil temizleme aracının her yıl olduğu gibi kum temizleme çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Sarımsaklı'nın sahil bölgesine gelişi güzel şişe, gazete kağıdı ve plastik ürünler atılmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Sahillerimiz hepimizin ortak kullanımı için vardır. Kalabalık bir nüfusumuz var. Özellikler yaz aylarındaki binlerce yerli ve yabancı vatandaşımız tatil için beldemizi tercih ediyor. Sahil bandında görsel kirliliğin yaşanmaması için hepimize toplumsal bir vazife düşüyor. Bu vazife; daha temiz bir çevre anlayışı içerisinde olmamız gerektiğine yöneliktir" dedi.

Küçükköy Belediyesi olarak halkın güven ve huzurunu için gereken tüm çalışmaları eksiksiz olarak yerine getirebilme çabası içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ergin, "Ancak burada önemli olan hizmeti yerine getirebilmek değil, söz konusu hizmetin korunması ve bunun geleceğe taşınabilmesidir" diye konuştu.

MAVİ BAYRAK BEKLİYOR

Öte yandan, Küçükköy Belediyesi tarafından 2012 yılında kum ile kaldırım arasına duvar örülerek kum kaybının önüne geçilmesinin ardından, dünyaca ünlü olan Sarımsaklı Plajı için 'mavi bayrak' alabilmek için müracaatta bulunan Küçükköy Belediyesi'nin bu talebinin üzerine 17 kilometrelik Sarımsaklı Plajının çeşitli noktalarından alınan su numuneleriyle yapılan deniz suyu tahlillerinin temiz çıktığı öğrenildi. Söz konusu tahlil sonuçlarının ardından belde halkının, Sarımsaklı Plajlarına 'mavi bayrak' verileceğinden en ufak kuşku duymadığı vurgulandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim