• BIST 11311.31
  • Altın 5939.136
  • Dolar 42.6882
  • Euro 50.1275
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 9 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 2 °C

Sarayburnu'nda feribot kazası: 1 ölü

Sarayburnu'nda feribot kazası: 1 ölü
İstanbul Sarayburnu iskelesine yanaşan Ankara feribotunun halatı koptu. Başına halat isabet eden güvenlik görevlisi öldü, biri çocuk 3 kişi yaralandı.

İstanbul Sarayburnu iskelesine yanaşan Ankara feribotunun halatı koptu. Sarayburnu'nda Ankara Feribotu'nun manevrası sonrası meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Biri çocuk 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bodrum'dan İstanbul'a gelen Deniz Cruise and Ferry Lines isimli şirkete ait Ankara Feribotu Sarayburnu'ndaki Avşa-Marmara İskelesi'ne yanaştı. Bu sırada karadaki yolcu yakınları ve güvenlikçiler feribota doğru yanaştı. Feribotun halatları babalara bağlandı ve yolcular iskeleye uzatılan merdivenlerle inmeye başladığı esnada gemi aniden hareket etti.

Bu ani hareket sonrası halatların bulunduğu babalar yerlerinden söküldü. Kopan babalardan biri iskeledeki güvenlik görevlisi Zekeriya Timur'un(30) kafasına çarptı. Güvenlik görevlisi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan vatandaşlar Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yolcu yakınları geminin tam durmadan yolcuların indirilmesine tepki gösterdi. Bu arada görgü tanıkları merdivenden inmek için çok sayıda kadın ve çocuğun beklediğini onların inmeyip hareketle kaçmaları faciayı önlediğini belirtti. Gemi iskelenin 100 metre açığında bekletiliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim