• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Samsun Limanı'nda eylem...

Samsun Limanı'nda eylem...
Liman işçileri Ayakta... Türk-İş'e bağlı Liman İş Sendikası Samsun Şubesi'ne üye yaklaşık 100 işçi, sloganlar atarak geldikleri liman girişinde eylem yaptılar.
SAMSUN LİMANINDA EYLEM!Liman İşçileri ayakta... Mersin Limanından iş bırakan liman işçileri Samsun limanında da eyleme başladı. Türk-İş'e bağlı Liman İş Sendikası Samsun Şubesi'ne üye yaklaşık 100 işçi, sloganlar atarak geldikleri liman girişinde eylem yaptılar.  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun Liman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan Türk-İş'e bağlı Liman İş Sendikası Samsun Şubesi'ne üye yaklaşık 100 işçi, sloganlar atarak geldikleri liman girişinde özelleştirme karşıtı eylem yaptı. Limanların ihaleye çıkarılarak özelleştirilecek olmasına tepki gösteren işçilere seslenen Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi Adil Aydın, 20 senedir özelleştirme karşıtı eylemler yaptıklarını belirtti. Aydın, "Bu özelleştirmelerin faydasını bize anlatsınlar hükümetleri alkışlayalım. Ancak özelleştirmelerin ne istihdam ne de ekonomik açıdan ülkeye hiçbir faydası yok. Tekel ve Telekom'un durumu ortada. Başbakan değişik gruplarla görüşüyor ama bizimle 'Bunlar ne istiyor? Dost mudur, düşman mıdır?' deyip görüşmüyor. Plansız programsız özelleştirme yapılıyor. Köy Hizmetleri'nin durumu ortada. AK Parti'nin de diğer hükümetlerden farkı yok. Biz ise bıçak kemiğe dayanmadan sesimizi çıkarmıyoruz. Sayımız da her geçen gün azalıyor" dedi. İşçilerin attıkları sloganlarla sık sık sözleri kesilen Liman İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Haydar Özcan ise, limanların stratejik kuruluşlar olduğunu ve özelleştirilmelerinin doğru olmadığını vurguladı. Özcan, hükümetin iflas etmiş tüccar mantığıyla ülkenin en karlı ve ülke güvenliği açısından önemli kuruluşlarını uluslararası sermayeye peşkeş çektiğini ileri sürdü. Tüpraş, Petkim, Telekam, Erdemir gibi Türkiye'nin temel direklerinin yanısıra limanların ihaleye çıkarılmasının egemenlik ve bağımsızlık açısından tehlikeli olduğunu iddia eden Özcan, "Limanların özelleştirilmesi sakıncalıdır. Limanlar rant aktarmak amacıyla özelleştirilmektedir. Hükümet vergi toplayacağına kolay olan stratejik kurumları satmak yolunu tercih ediyor. TCDD limanlarının 2004 yılı karı 117 milyon dolardır. Devletin kasasına girmesi gereken bu para, uluslararası sermayeye peşkeş çekilecektir" diye konuştu. Limanların özelleştirilmesinin ardında ABD'nin olduğunu da öne süren Özcan, şunları söyledi:
"ABD, Orta Asya ve Ortadoğu'daki planlarını uygularken, İskenderun ve Mersin Limanları'nı üs olarak kullanmayı düşünmektedir.
Bu nedenle hükümet öncelikle Mersin ve İskenderun Limanları'nı ihaleye çıkardı. Yani limanların özelleştirilmesi ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçasıdır. Türkiye ABD'nin oyunlarına alet olmamalıdır. Hükümet, AB sürecinde Güney Kıbrıs'ın tanınması ile ilgili Türk kesimindeki limanların açılmayacağını ileri sürerken, kendi limanlarını uluslararası sermayeye satarak tam bir çelişki yaşamaktadır." Özcan, liman işçilerinin ekmeği ve çocuklarının geleceği olan limanların özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi. Eylem, sloganlar eşliğinde olaysız sona ererken, liman da normal çalışmasına döndü. DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim