• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Sahil güvenlik botunu Bakan Kılıç batırdı

Sahil güvenlik botunu Bakan Kılıç batırdı
Samsun'da hizmet süresini tamamlayan sahil güvenlik botu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla düzenlenen törenle batırıldı.

Samsun'da hizmet süresini tamamlayan sahil güvenlik botu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla düzenlenen törenle batırıldı.

1967 yılında Taşkızak Tersanesi Komutanlığı'nda yapımına başlanılan ve TCSG-125 adlı bot, 16 Ağustos 1968 yılında hizmete girmiş ve 9 Temmuz 1982 yılından bu yana Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Sahil Muhafaza Botu olarak görev yaptığı öğrenildi. 1997 yılından itibaren Ordu'nun Fatsa ilçesinde konuşlandırılan TCSG-125 adlı bot, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 30 yıllık görev süresini 16 Temmuz 2012 tarihinde tamamladığı için hizmet dışına ayrıldığı için bugün düzenlenen törenle Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit açıklarında batırıldı. Sirenler eşliğinde batırılan bot, kısa süre içinde için de suya gömüldü.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Çağatay Kılıç, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kur.Kd.Alb. Mehmet Zeki Bodur, İl Jandarma Komutanı İsmail Özcan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Samsunum1 adlı gemide düzenlenen kahvaltının ardından denize açılarak botun batırılma anını izlediler.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı açıklamada batırılan botun su sporlarında kullanılacağını söyledi. Bakan Kılıç, " Türkiye Cumhuriyete Sahil Güvenlik 125 numaralı geminin batma merasimini hep birlikte sirenler arasında izledik. 45 yıl süreyle Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Deniz Kuvvetlerimize hizmet veren gemi, Karadeniz'in 20 metre derinliğinde batırılmış durumda. Bu gemi bundan sonra belki 100 yıl, belki yüzyıllarca bu bölgede dalış sporu icra edenlere hizmet verecek. Hem bölgede turizm etkinliği sağlanmış olacak, hem de dalış sporuna yönelik bir sportif yeraltı derinlik meydana getirilmiş olacak. Önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Karadeniz'in sularında şuan itirarıyla ile batık bir gemi var. Hem burada dalış yapanlar, Sahil Güvenlik Gemisi'nin 10 yıllar boyunca hatıra fotoğrafının suyun derinliklerinden çekmiş olacaklar. Hem de belki yurt dışından dalmak için ilimize yönelik bir cazibe alanı oluşturulmuş olacak. 2013 Haziran'ın da Kurupelit Limanı da faaliyete geçtikten sonra bölgede apayrı bir görsellik oluşmuş olacak. İki milletvekilimiz Ahmet Yeni ve Çağatay Kılıç ile birlikte gemiyi batırdık. Gemi batırmak kötüdür ama, bu güzel bir anı olacağı için bir yeraltı müzesi oluşmuş olacak" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise balıkların burada gelip yuva yapacaklarını düşündüklerini söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Osman
04 Aralık 2012 Salı 06:14
Niye Muze Yapilmiyorlar?
Ya jilet. Ya baliklara ev. Is guc tahribat!
24.89.20.234
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim